Hot News
Cursa MH17. Rusia se retrage din consultările cu Australia și Olanda
16/10
Serghei Lavrov, despre relațiile cu UE, despre START-3 și altele
16/10

Kudrin apără cheltuielile pentru apărare

Aleksei Kudrin, șef al Curții de Conturi a Rusiei/ RIA Novosti

Șeful Camerei de Conturi a Rusiei, Aleksei Kudrin, a declarat că planificata reducere a cheltuielilor pentru apărare de la 2,7% la 2,5% din PIB este sub nivelul pe care el îl consideră optim pentru securitatea țării, relatează cotidianul RBK.

Preconizata reducere la 2,5% din PIB a fondurilor alocate din bugetul federal pentru apărare, până în anul 2023, va fi sub nivelul optim pentru susținerea securității naționale, a declarat Kudrin la ședința Comitetului Dumei de Stat (Camera inferioară a Parlamentului Rus, n.r.), unde a fost analizat proiectul de buget pe trei ani.

”Colegi, curând mă voi transforma într-un apărător al Ministerului Apărării și al cheltuielilor pentru apărare. Pentru că reducerea, de la 2,7% la 2,5%, este o reducere destul de substanțială”, a arătat Kudrin.

Șeful Curții de Conturi a amintit că, la începutul anilor ‘10, el s-a opus creșterii cheltuielilor pentru apărare la 3,4% din PIB.  ”Atunci, am spus că este o povară mult prea serioasă pentru economie, pentru sistemul bugetar. Pentru că frânează dezvoltarea altor direcții. Dar eu, mereu, am spus că 2,8-2,9% reprezintă nivelul optim pentru țara noastră, care trebuie să susțină apărarea națională”, a continuat Kudrin, care a condus Ministerul de Finanțe al Rusiei din 2000 până în 2011, de unde a plecat, după ce președintele de atunci al țării, Dmitri Medvedev, i-a criticat vehement poziția.

1 Comment

  1. ivan ciripaha spune:

    Sunt convins ca dl.Kudrin este un profesionist de prima mana. Am vazut ca studiile sunt serioase iar parcursul profesional solid.
    In calitate de economist supracalificat poate avea opinii asupra economiei Russiei. Oricine le poate avea (spre exemplu eu – referitor la economia Romaniei sau redactorul stirii).
    Dar mi se pare curios ca sefului Curtii de Conturi i se ofera spatiu media spre a-si face publice parerile despre cum este alcatuit bugetul de stat! Si mai ales asupra unui domeniu atat de complicat precum Apararea.
    Nu cred ca acesta este rolul controlorului suprem al executiei bugetului statului! Poate ca la Dvs. reglementarea activitatii Curtii este diferita de cea din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093