Hot News
Rusia dezvoltă un preparat ce stopează înmulțirea coronavirusului
17/10
Prelungire START-3: SUA au respins propunerea lui Putin
17/10

Jurnalist rus, interogat. Rusia a cerut explicații SUA

Ambasada Rusiei la Washington/ Foto: AP/ Scott Applewhit

Ambasada Rusiei la Washington a cerut Statelor Unite explicații, după ce jurnalistul postului de televiziune RT, Konstantin Rojkov, a fost supus unui interogatoriu de mai multe ore, pe aeroportul din New York, unde a venit pentru a realiza un documentar despre alegerile din SUA, relatează agenția RIA Novosti.

Conform declarației misiunii diplomatice, Rusia interpretează acțiunile SUA ca fiind o tentativă grosolană de a pune presiune pe un reprezentant al presei.

Responsabilii ambasadei au arătat că jurnalistul rus a fost supus unui interogatoriu, pe aeroportul din New York, serviciile speciale cerându-i lui Rojkov să le dea acces la toate dispozitivele electronice pe care acesta le avea și să le pună la dispoziție corespondența legată de activitatea ziaristică.

În opinia diplomaților ruși, interogatoriul ”a ieșit, în mod evident, din cadrul procedurilor de rutină legate de asigurarea securității publice”. Ei au cerut Departamentului de Stat al SUA explicații pentru cele întâmplate.

Jurnalistul de la RT a ajuns în Statele Unite pentru a realiza un film documentar despre SUA, în ajunul alegerilor prezidențiale.

SUA au introdus deja sancțiuni împotriva a trei ruși și a unui ucrainean, pe motiv de amestec în alegerile americane și implicare în atacuri cibernetice. Pe lista neagră au intrat cetățenii Rusiei: Anton Andreev, Daria Aslanova și Artiom Lifșiț, toți asociați cu presupuse manipulări, pe care ”Agenția de Studii pe Internet” le-ar fi făcut, pe durata alegerilor. Americanii atribuie respectiva agenție omului de afaceri Evgheni Prigojin. Ministerul american al Finanțelor susține că Rusia folosește serviciile mai multor oameni, în ”încercarea de a semăna discordie între partidele politice și de a provoca disensiuni interne” în țările democratice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875168