Hot News
Primarul Moscovei: Nu se pune problema interdicției de circulație
19/10
Cât au costat economia rusă măsurile anti-criză
19/10

În Ucraina s-a cerut decomunizarea salamului

Foto: Izvestia

Activiștii din Harkov au cerut decomunizarea salamului ”Sovetskaia” (Sovietică), produs de un combinat local de prelucrare a cărnii, informează cotidianul ”Izvestia”. Potrivit canalului ”Dekomunizația.Ukraina” de pe rețeaua socială Telegram, solicitarea a fost trimisă, printr-o scrisoare, la Institutul Memoriei Naționale al Ucrainei.

Se precizează că cererea a fost deja analizată de o comisie specială, care va recomanda producătorului să schimbe denumirea salamului.

”Institutul va trimite recomandări întreprinderii în cauză privind necesitatea adaptării mărcii la cerințele legislației în vigoare”, se arată în răspunsul trimis.

Același institut a precizat, totodată, că nu are puterea de a obliga combinatul să redenumească produsul.

”Izvestia” menționează că, începând din 2015, Ucraina promovează politica de ”decomunizare” în cadrul legii privind ”Condamnarea regimurilor comuniste și naziste”. Legea propune redenumirea tuturor obiectelor topografice, al căror nume amintește de Uniunea Sovietică.

De precizat că, la Odessa, bulevardul Nebesniaia Sotnia (unul dintre simbolurile Maidanului, mișcarea de stradă care a condus la lovitura de stat din Ucraina, în februarie 2014 – n.r.) va primi vechiul nume dat în onoarea mareșalului sovietic Gheorghi Jukov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082