Hot News
Apărarea antiaeriană a Rusiei a învățat să doboare rachete hipersonice
24/10
Armenia și Azerbaidjan învinse, Statele Unite învinigătoare
24/10

Kosaciov: Pentru Putin, nici o situație nu este fără ieșire

Senatorul Konstantin Kosaciov/ Foto: RIA Novosti

Primele două cuvinte care mi-au venit în minte, după discursul Președintelui Rusiei, Vladimir Putin, la ședința Clubului Internațional de Discuții ”Valdai”, au fost optimism și colaborare, scrie senatorul rus Konstantin Kosaciov, președintele Comitetului pentru Afaceri Internaționale al Consiliului Federației, într-un articol pentru ”Rossiiskaia Gazeta”.

Și nu am în vedere doar replica la adresa celor care se  așteaptă ca Rusia ”să-și dea duhul”. Dar foarte multe idei, din ceea ce a rostit liderul Rusiei, au lăsat o impresie deosebit de optimistă, fie că era vorba despre economie, ecologie sau securitate. Practic, Putin nu privește nici una dintre situații ca fiind fără ieșire. Este nevoie doar de bunăvoință.

În această cheie trebuie interpretată și disponibilitatea de colaborare a Rusiei, exprimată în atâtea rânduri de Președinte și în diferite contexte.  Este valabil și pentru tema acordurilor din domeniul controlului armelor, și pentru chestiunea securității cibernetice, și pentru ecologie, și pentru sectorul energetic, și pentru ”cazul Navalnîi” și pentru multe alte probleme.

Și încă ceva: cred că mulți au observat, în sinea lor, cât de personal și dureros percepe Putin conflictul armeano-azer din jurul regiunii Nagornîi Karabah, fără să susțină nici una dintre părți – ”pentru noi, și Armenia, și Azerbaidjanul sunt parteneri egali”. Chiar și în acest caz, Președintele a spus că speră în colaborarea cu aceleași State Unite și cu alți participanți al Grupului OSCE de la Minsk.

O percepție absolut unitară a tabloului lumii și un concept la fel de unitar al construirii lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875059