Hot News
Primarul Moscovei: ultimele săptămâni dau speranță în privința coronavirusului
25/10
Discursul președintelui Vladimir Putin la ședința Clubului Internațional de Discuții ”Valdai”. Text integral
25/10

Putin, pe primul loc în ratingul încrederii rușilor

Foto: os54.ru

În clasamentul celor 100 de personalități care se bucură de cea mai mare încredere din partea locuitorilor Federației Ruse, primul loc a fost ocupat de actualul șef al statului, Vladimir Putin, informează cotidianul RBK, citând datele companiei de cercetare sociologică ”Romir”.

Pornind de la datele unui sondaj de opinie desfășurat în perioada 12-18 octombrie, sociologii Centrului național pentru studierea opiniei publice (VȚIOM) au estimat nivelul de încredere acordată liderului rus la 67,7%, în timp ce experții Fondului ”Opinia publică” (FOM) au stabilit, la rândul lor, că Putin se bucură de încrederea a 59% dintre repondenți.

Conform datelor ”Romir”, locul doi, pe lista personalităților, a revenit ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, care l-a detronat din această poziție pe liderul LDPR, Vladimir Jirinovski, ajuns pe treapta a treia podiumului.

În top 10 au mai intrat, de asemenea, opozantul și bloggerul Aleksei Navalnîi (care a urcat de pe locul 9 pe locul 4 – probabil, datorită mediatizării cazului cu presupusa sa otrăvire), precum și ministrul Apărării, Serghei Șoigu, premierul țării, Mihail Mișustin, prezentatorul de televiziune Andrei Malahov, artisul Maksim Galkin, actorul și regizorul Konstantin Habenski și jurnalistul Vladimir Soloviov.

La sondaj au participat, în total, 2400 de persoane, care au putut să aleagă, fiecare, cel mult șapte personalități. Punctajul personalităților înscrise în rating a fost calculat pe baza rezultatelor sondajului, precizează agenția Regnum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875086