Hot News
Rusia va aloca 9% din PIB pentru susținerea economiei
27/10
Rușii în România. Большой этнографический диктант
27/10

Peskov: Nagornîi Karabah nu trebuie să devină arenă de confruntare între Rusia și SUA

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului/ Foto: TASS

Secretarul de presă al Președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, consideră că procesul de reglementare a situației din Nagornîi Karabah nu trebuie să devină arenă pentru concurența politică dintre Rusia și Statele Unite, scrie agenția TASS.

”Procesul de reglementare a crizei din Karabah, aflată într-un stadiu sever, nu trebuie și nu poate fi loc pentru o confruntare sau o concurență”, a spus Peskov, întrebat fiind dacă autoritățile de la Kremlin cred că SUA au făcut, în această direcție, mai mult decât Rusia.

Reprezentantul Kremlinului a subliniat că ”Rusia, în calitatea ei de co-președinte al Grupului de la Minsk al OSCE, este gata să salute orice pași ce pot ajuta la oprirea războiului”. ”Acum continuăm să urmărim atent evoluția situației din zona de contact a părților implicate în conflict. Continuăm să credem că nici o soluție, cu excepția celei pașnice, nu poate exista pentru această problemă”, a accentuat Peskov.

TASS amintește că, în seara zilei de 25 octombrie, Azerbaidjanul și Armenia au convenit, cu medierea Statelor Unite, un nou regim de încetare a focului, în scopuri umanitare, în perimetrul de acutizare a conflictului din Nagornîi Karabah, armistițiu intrat în vigoare în dimineața zilei de 26 octombrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874972