Hot News
Platforma media ”Smotrim”: filme, seriale, programe muzicale, talk-show-uri ale televiziunii ruse
09/11
”Rosatom” a construit o centrală nucleară în Belarus, cel mai sigur proiect din lume
10/11

Azerii au doborât un elicopter rusesc. Din greșeală. Au murit doi oameni

Foto: anews.com

Un elicopter militar rusesc Mi-24 a fost doborât, din greșeală, de forțele aeriene ale Azerbaidjanului. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Rus al Apărării, Igor Konașenkov, a precizat că aparatul se afla în spațiul aerian al Armeniei, în afara zonei operațiunilor militare din Nagornîi Karabah. Baku a exprimat scuze părții ruse, informează presa de la Moscova.

Potrivit ministerului menționat, elicopterul a fost doborât de la sol, cu un sistem mobil de rachete antiaeriene. Elicopterul s-a prăbușit în munți. Doi membri ai echipajului au murit. Al treilea a fost salvat și se află la baza de staționare. Starea lui este evaluată ca fiind de gravitate medie, notează Gazeta.ru.

”Partea azeră cere scuze părții ruse în legătură cu tragicul incident, care a fost o întâmplare, nefiind un act întreprins împotriva părții ruse. Partea azeră exprimă sincere condoleanțe familiilor celor doi membri ai echipajului care au decedat și urează însănătoșire grabnică celorlalte victime”, se arată într-un comunicat al ministerului azer de Externe, preluat de cotidianul ”Izvestia”.

MAE azer și-a exprimat, de asemenea, disponibilitatea de a plăti compensațiile corespunzătoare.

Aceeași instituție a subliniat că elicopterul zbura foarte aproape de granița dintre Armenia și Azerbaidjan, unde, acum, au loc intense confruntări armate. În plus, aparatul zbura ”când afara era destul de întuneric, la înălțime joasă și în afara zonei de detectare a radarelor de apărare aeriană”, a adăugat MAE azer.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874999