Hot News
Presa rusă: Au ieșit la iveală jongleriile alegerilor americane
11/11
Summitul Organizației de Cooperare de la Shanghai: amenințările comune și planurile de combatere a acestora
11/11

Președintele Putin: Rusia va avea, curând, al treilea vaccin anti-Covid

10 noiembrie. Președintele rus Vladimir Putin deschide lucrările summitului Organizației de Cooperare de la Shanghai care s-a desfășurat în regim de videoconferință/ Foto: RIA Novosti

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că al treilea vaccin rusesc împotriva noului coronavirus va fi înregistrat în cel mai scurt timp, relatează agenția TASS.

 ”Rusia are, deja, două vaccinuri înregistrate… Două sunt înregistrate, curând va fi înregistrat și al treilea”, a spus liderul rus vorbind, marți, la summit-ul Organizației de Cooperare de la Shanghai (SOS).

Putin a subliniat că studiile au arătat și confirmat faptul că vaccinurile sunt sigure, folosirea lor neavând nici un fel de efecte secundare serioase. El a adăugat că toate vaccinurile și-au demonstrat eficiența. ”Sunt eficiente, pentru că oamenii care s-au vaccinat și au intrat în contact cu purtători de virus nu se îmbolnăvesc sau au unele simptome, dar într-o formă foarte ușoară. Sunt fapte deja dovedite”, a spus președintele.

El a fost de acord ca vaccinul împotriva coronavirusului să devină un bun al întregii omeniri. ”Sunt total de acord cu dumneavoastră că vaccinul trebuie să fie un bun al întregii omeniri”, a spus liderul rus, comentând intervenția premierului pakistanez, Imran Han.

Putin a asigurat că Rusia este gata să colaboreze cu toate statele în privința livrărilor de vaccin anti-Covid, de care este nevoie în întreaga lume. ”Propunem să nu politizăm toate aceste procese; să pornim de la faptul că oamenii de pe toată planeta, fără nici un fel de exagerare, au nevoie astăzi de astfel de preparate. Suntem gata să lucrăm cu toate statele lumii, cu toți partenerii noștri din SOS”, a insistat Putin.

Potrivit președintelui, colaborarea în privința livrărilor de vaccin rusesc împotriva coronavirusului este o ”chestiune de numărătoare”. ”Problema vizează doar organizarea unei producții de masă. În acest scop, este nevoie de mijloace financiare și de echipamente. Doar atât. Substanțele necesare pentru fabricarea acestor preparate există, cel puțin în Rusia și vor apărea și în alte țări”, a afirmat Putin.

El a cerut colegilor din SOS să-și unească eforturile pentru a munci în mod eficient în această direcție.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875164