Hot News
Lavrov: În condițiile retragerii SUA din Tratatul Cer Deschis, Rusia vrea garanții
13/11
Lavrov a exclus plasarea observatorilor turci pe teritoriul Karabahului
13/11

Ajutor pentru Siria: Rusia a alocat peste 1 miliard de dolari

Siria. Ruinele din Aleppă/ Foto: tehnowar.ru

Rusia a alocat peste 1 miliard de dolari pentru refacerea rețelelor electrice, a complexului industrial al Siriei și pentru alte scopuri umanitare, a anunțat șeful Сentrului interdepartamental ruso-sirian de revenire a refugiaților, Mihail Mizințev, la Conferința Internațională dedicată întoarcerii refugiaților pe teritoriul Siriei, informează RIA Novosti.

”Pentru scopuri umanitare, pentru refacerea rețelelor electrice și a producției industriale, a obiectivelor de cult religios, Rusia a alocat mai mult de 1 miliard de dolari”, a spus Mizințev, fără a preciza când și pe ce perioadă au fost alocate respectivele mijloace financiare.

Potrivit afirmațiilor sale, în cadrul dezvoltării cooperării interstatale și acordării de ajutor umanitar poporului sirian, ministerele și departamentele ruse promovează în mod consecvent proiecte în domenii importante, precum educația și medicina, managementul mediului și construcția de locuințe, colaborarea comercială, economică, tehnică și științifică.

”La Damasc chiar funcționează un Centru deschis de educație, în limba rusă, unde au urmat deja cursuri de creștere a calificării peste 100 de profesori de limba rusă. În instituțiile de învățământ superior din Rusia învață, în prezent, 1.319 de cetățeni ai Siriei. Iar peste 1.900 de tineri specialiști și-au încheiat studiile”, a enumerat Mizințev.

El a amintit că Rusia și Programul Alimentar Mondial al ONU au semnat un memorandum privind procedura de acordare a ajutorului și de folosire a contribuțiilor voluntare pentru a acorda Siriei asistență alimentară în valoare de 20 de milioane de dolari, în 2020 și 2021.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875094