Hot News
Serghei Lavrov: În apropierea granițelor rusești și în alte părți ale lumii. Interviu. Text integral (I, II, III)
15/11
În Rusia, pentru a doua zi consecutiv, au fost detectați peste 22.000 de infectați cu Covid-19
15/11

Zelenski este considerat creatorul „lagărelor morții” din Ucraina

Președinele Ucrainei, Volodimir Zelenski/ Foto: lenta.ru

Deputatul Radei Supreme, co-președintele facțiunii ”Platforma de opoziție – Pentru Viață” (OPZJ), Viktor Medvedciuk, a criticat acțiunile Kievului, conduse de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, cu privire la problema internării persoanelor civile. Înregistrarea discursului său a fost publicată pe site-ul Partidului OPZJ.

Astfel, politicianul a evaluat propunerea Cabinetului de miniștri de a permite ca, pe durata conflictului din Donbass, să fie evacuați cu forța cei care au cetățenie rusă și pe care Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) îi consideră ”o amenințare pentru securitatea națională”, determinând ordinea detenției lor, precum și pe cea a prizonierilor de război. Medvedciuk l-a considerat pe șeful statului drept creatorul lagărelor morții.

”Proiectul de lege este o altă manifestare a politicii de teroare și încălcare a drepturilor constituționale și inalienabile ale oamenilor”, a declarat el. Politicianul a adăugat că poporul ucrainean păstrează memoria metodelor naziștilor și că există o linie a nelegalității, pe care nu  va permite niciodată să fie trecută. Potrivit acestuia, trimiterea civililor în ”lagăre de concentrare” se află cu mult peste această linie.

Medvedciuk a menționat că crearea unor astfel de ”lagăre”, în afara penitenciarelor sau a structurilor de anchetă existente, ar putea duce la ”represalii” împotriva celor indezirabili.

La 9 noiembrie, s-a făcut cunoscut că guvernul a depus proiectul de lege la Rada Supremă. Proiectul de lege, intitulat ”Cu privire la modificările aduse anumitor legi din Ucraina privind reglementarea problemelor legate de prizonieri de război și de persoane internate, într-o perioadă specială”, stabilește sarcinile ofițerilor în aplicarea legii, ale personalului militar și ale autorităților locale privind adunarea, escortarea, protecția și întreținerea prizonierilor de război și a persoanelor internate. Se presupune că aceștia din urmă, potrivit autorilor proiectului, sunt cetățenii acelor țări care întreprind acțiuni agresive împotriva Ucrainei și pot fi internați, dacă este necesar, în interesul securității naționale.

 

 

 

1 Comment

  1. C. Serban spune:

    Faptul este cu atât mai șocant, cu cât acest comediant este evreu și deci ar trebui să aibă o memorie culturală a familiei și a etniei sale despre ce au însemnat lagărele naziste de exterminare a evreilor. Sau el chiar asta vrea în mod conștient, ca naziștii ucrainieni de acuma să le facă rușilor ceea ce le-au făcut naziștii germani evreilor în timpul războiului? Dobitocul nu își dă seama că se joacă cu focul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078