Hot News
Nord Stream-2: Wintershall a răspuns la amenințările SUA
24/11
Corneliu Vlad: Sfidările mondiale impun abordări multilaterale
25/11

MAE rus: Moscova și Washingtonul trebuie că curețe ”mizeria din relațiile” lor

Viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov/ Foto: voennoedelo.com

Rusia și Statele Unite trebuie să clarifice problemele din relațiile reciproce acumulate în ultimul timp, pentru ca, astfel, să ”curețe mizeria” din raporturile bilaterale, a declarat viceministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Riabkov la ședința prezidiului Academiei de Știință a Rusiei pe tema ”Rusia-SUA: confruntare și interacțiune în context global”, relatează ”Rossiiskaia Gazeta”.

Potrivit diplomatului, ”din păcate, trebuie curățată mizeria din relațiile bilaterale ce s-a strâns în ultimii ani, iar gunoiul trebuie aruncat. Începând cu normalizara modului de funcționare a instituțiilor din străinătate, cu rezolvarea cazurilor umanitare, care, uneori, ajung să acopere, pur și simplu, agenda fundamentală… Din păcate, ținând cont de specificul modului în care Rusia este percepută în Statele Unite, nu s-a putut avansa în utlimii ani, observându-se un regres în multe direcții, dar și dorința evidentă a SUA de a crea astfel de baricade de care va trebui să ne ocupăm”.

Riabkov a subliniat, de asemenea, că Moscova va depune toate eforturile pentru a păstra un dialog cu SUA în privința controlului armelor. În opinia diplomatului rus, continuarea acestor discuții este un ”imperativ”.

”Ce va fi posibil în acest domeniu, este un subiect pe care, desigur, îl dezbatem. Măcar există un minim program, este evident. Cred că vom continua să depunem eforturi intense pentru a nu scăpa nici o șansă în acest sens”, a spus diplomatul.

Potrivit afirmațiilor sale, ”deocamdată, nu se poate spera îtnr-o îmbunătățire a relațiilor dintre Rusia și SUA, dar situația nu este disperată”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875074