Hot News
Monitorul de Vrancea: Trei ambasadori și directorul Petrotel – Lukoil, prezenți ieri, în Vrancea, pentru a-l comemora pe Aleksandr Suvorov
25/11
Parlamentul Moldovei. Proiect de lege privind apărarea limbii ruse
26/11

Șefii ministerelor de transport din țările OCEMN au discutat despre cooperarea în regiunea Mării Negre

Foto: twitter

Marți, în cadrul președinției României în Organizația de Cooperare Economică a Mării Negre (OCEMN), a avut loc o ședință a miniștrilor Transporturilor din statele membre ale OCEMN. Evenimentul a avut loc în formatul unei conferințe video.

Delegația rusă la ședință a fost condusă de ministrul adjunct al transporturilor, Dmitri Zverev. În discursul său, el a prezentat  principalele priorități ale complexului de transport rus din cadrul OCEMN. În special, aceasta este formarea unui sistem integrat de comunicații multimodale cu feribotul, dezvoltarea infrastructurii portuare, a liniilor de feribot, facilitarea și dezvoltarea transportului rutier internațional în regiunea Mării Negre, precum și utilizarea sistemelor inteligente de transport și a navigației prin satelit.

Ministrul adjunct al Transporturilor, Dmitri Zverev/ Foto: Ministerul Transporturiloe din Rusia

Dmitri Zverev a subliniat că rezultatele practice ale cooperării în cadrul OCEMN depind în mare măsură de utilizarea pe scară largă a tehnologiilor digitale, inclusiv a celor bazate pe tratate internaționale și standarde pentru a facilita trecerea frontierei, interacțiunea eficientă a diferitelor moduri de transport. În legătură cu situația actuală legată de schimbarea echipajelor navelor maritime în contextul pandemiei, șeful delegației ruse a menționat că Federația Rusă împărtășește pe deplin poziția comunității internaționale și sprijină eforturile Organizației Maritime Internaționale și ale altor organizații internaționale pentru asigurarea transportului maritim în condiții moderne, precum și pentru sporirea gradului lui de securitate.

Ministrul adjunct și-a chemat colegii să coordoneze eforturile departamentelor de transport în combaterea pandemiei și să facă schimb de bune practici aplicate în țările OCEMN.

Sedința în regim de videoconferință/ Foto: Ministerul Transporturilor din Rusia

Delegațiile statelor membre OCEMN au prezentat informații cu privire la starea actuală și perspectivele dezvoltării cooperării în domeniul transporturilor în regiunea Mării Negre. S-a remarcat importanța dezvoltării în continuare a infrastructurii autostrăzii de centură din jurul Mării Negre, a traseurilor maritime, a transportului multimodal. În plus, părțile au făcut schimb de opinii cu privire la asigurarea  a transportului neîntrerupt de mărfuri pe fondul răspândirii infecții noi de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875096