Hot News
Pentru Rusia, vaccinul autohton devine noul petrol
27/11
Teste militare: Interceptoare modernizate de rachete balistice (VIDEO)
28/11

Rusia a depus cerere pentru aprobarea vaccinul ”Sputnik V” în Europa

Foto. RIA Novosti

Fondul pentru Investiții Directe al Rusiei (RFPI) a depus la Asociația Europeană a Medicamentului o cerere de aprobare a vaccinului ”Sputnik V” împotriva coronavirusului, a anunțat la postul de televiziune ”Rossia 24”, directorul fondului, Kirill Dmitriev, scrie Interfax.

Omul de afaceri nu a exclus posibilitatea ca vaccinul să fie produs în Germania. ”Mai multe detalii legate de planurile noastre vor fi prezentate la sfârșitul lunii decembrie, începutul lunii ianuarie”, a precizat Dmitriev.

Potrivit informațiilor, principalii producători străini ai vaccinului ”Sputnik V” vor fi India și Coreea de Sud. În aceste țări se vor realiza 300 milioane și, respectiv, 150 de milioane de doze de vaccin. În același timp, RFPI a anunțat că o doză de ”Sputnik V” pentru piețele străine nu va costa mai mult de 10 dolari, în condițiile în care preparatul produs de compania americană Moderna costă între 25 și 37 de dolari, iar cel dezvoltat de Pfizer – 19,5 dolari.

Vaccinul ”Sputnik V”, dezvoltat de Centrul de Cercetare ”N Gamaleia”, a fost înregistrat la 11 august, informația fiind adusă la cunoștința opiniei publice chiar de  către președintele Vladimir Putin. A fost primul vaccin împotriva noului coronavirus înregistrat în lume, menționează Lenta.ru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2898942