Hot News
MAE rus, despre apelul Maiei Sandu de retragere a militarilor ruși din Transnistria
28/11
Pentru un dialog mai bun între nivelurile puterii: Duma a adoptat legea privind statutul, structura și prerogativele Consiliului de Stat
28/11

Șeful MAE al Ungariei, despre un lobby puternic al UE împotriva unui vaccin ”din afara”

Ministrul ungar al Afacerilor Externe, Péter Szijjártó/ Foto: Reuters

În Europa există un lobby puternic împotriva vaccinurilor dezvoltate în afara Uniunii Europene. Ungaria va acționa în interesul propriului ei popor în problema vaccinurilor împotriva infecției de coronavirus Covid-19, a declarat, pentru postul de televiziune ”Rossia 24”, ministrul ungar al Afacerilor Externe, Péter Szijjártó.

”Există, desigur, un puternic lobby împotriva vaccinurilor dezvoltate în afara Uniunii Europene, dar asta e viața, ne-am obișnuit deja. Dar am arătat de foarte multe ori că nici un lobby nu ne va obliga să nu punem interesele ungurilor pe primul loc. Și este în interesul Ungariei să primim un vaccin, un vaccin sigur, cât mai repede este posibil”, a spus șeful diplomației de la Budapesta.

A fost răspunsul oferit de ministrul ungar, întrebat fiind dacă țara lui simte presiuni politice pentru a refuza utilizarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului.

Anterior, Péter Szijjártó a afirmat că Ungaria speră să asigure o parte din producția de vaccin rusesc pe teritoriul său. ”Purtăm discuții, astfel încât tehnologia rusească pentru producerea vaccinului să fie preluată și localizată în Ungaria, măcar pentru o parte a acestei producții”, a spus diplomatul.

El a adăugat că medicii unguri se vor deplasa săptămâna viitoare în Rusia cu scopul de a studia vaccinul rusesc împotriva Covid-19. ”Specialiștii unguri vor veni săptămâna viitoare în laboratoarele rusești unde se produce vaccinul pentru a studia în detaliu procesul de producere a tratamentului și rezultatele obținute privind eficacitatea lui”, a subliniat Péter Szijjártó, citat de agenția TASS.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875000