Hot News
Fizician iranian, asasinat. Există riscul unui război? Ce cred senatorii ruși
30/11
Izvestia: Între Est și Vest. Care va fi politica moldovenească promovată de Maia Sandu?
30/11

Rusia, la un pas de un nou record la producția de aur

Exploatarea aurului în Iakuția/ Foto: polyus.com

În anul 2019, Rusia a întrecut Australia la producția de aur. Federația Rusă a produs anul trecut 360 tone de aur, un volum maxim. Atanas Djumaliev, șeful Direcției globale pentru operațiuni pe piețele de mărfuri a ”VTB Kapital”, afirmă că, pentru sfârșitul acestui an, se prefigurează un nou record, relatează News24.ru.

Potrivit spuselor sale, Rusia a întrecut Australia, în 2019, la producția de aur. După cum a precizat, la rândul ei, Uniunea producătorilor de aur, anul trecut, producția de aur a Rusiei a crescut cu 12%, comparativ cu 2018, până la 368 de tone.

Conform informațiilor furnizate de Camera de Stat pentru testare, anul trecut, exportul de lingouri de aur din Rusia a crescut de opt ori, adică până la 116 tone. În același timp, în 2018 au fost exportate 13,9 tone de lingouri de aur.

”VTB Kapital”, unul dintre cei mai mari jucători pe piața aurului din Rusia, intenționează să-și mențină pozițiile. Această organizație reprezintă cel puțin 30% din operațiuni. Djumaliev a afirmat că, în ultimul timp, volumul producției a crescut considerabil. De aceea, ”VTB Kapital” a avut o participare activă prin acordarea de împrumuturi pentru realizarea de noi proiecte, de către principalii producător de aur ai Federației Ruse.

Potrivit precizărilor sale, banca intenționează să continue să cumpere metal galben nu doar în interiorul țării, ci și peste hotare.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091