Hot News
La mulți ani!
01/12
Premierul rus și cel moldovean au discutat despre extinderea relațiilor comerciale
01/12

Moscova și Sankt-Petersburgul, învingătoare. Au primit premiul World Travel Award

Moscova și Sankt-Petersburgul, cele două capitale ale Rusiei/ Foto: s-kuranty.ru

Orașele Moscova și Sankt-Petersburg au devenit deținătoarele unuia dintre cele mai prestigioase premii acordate în domeniul turismului – World Travel Awards. Ceremonia festivă de decernare a distincțiilor s-a derulat în regim online, în capitala Rusiei, informează agenția RIA Novosti.

 Sankt-Petersburgul a câștigat la categoria ”Destinație culturală mondială”, întrecând alte 14 orașe turistice populare, printre care Paris, Londra, Roma, Veneția, New-York și Rio de Janeiro, a precizat biroul de presă al administrației guvernatorului Sankt-Petersburgului, Aleksandr Beglov.

Guvernatorul a amintit că nu este pentru prima dată când Sankt-Petersburgul este distins cu premiul World Travel Awards. ”Ne așteptam să învingem și în acest an. Orașul nostru dispune de o viață culturală bogată. Avem muzee, teatre, palate și parcuri renumite în întreaga lume. Deschidem noi puncte și noi trasee turistice. Geografia culturală și turistică a Sankt-Petersburgului se extinde”, a spus el.

Potrivit precizărilor sale, în ultimii ani, orașul Sankt-Petersburg a reușit să sporească fluxul de turiști inclusiv prin introducerea vizelor electronice.

”Anul trecut, orașul nostru a fost vizitat de peste zece milioane de turiști din întreaga lume și din diferite regiuni ale Rusiei. Anul acesta am fost pregătiți să primim și mai mulți oaspeți. Când omenirea va pune capăt pandemiei, îi așteptăm pe toți cei care vor să revină pe malurile Nevei sau să se bucure pentru prima dată de orașul nostru”, a adăugat Beglov.

Este pentru al doilea an la rând când Moscova obține premiul la categoria ”Cea mai bună destinație turistică. Oraș”.

Potrivit serviciului de presă al Mosturizm, capitala Rusiei a fost prezentă, simultan, la șapte nominalizări: ”Cea mai bună destinație pentru un city break”, ”Cea mai bună destinație turistică. Oraș”, ”Cea mai bună destinație culturală. Oraș”, ”Cea mai bună destinație pentru turismul de festivaluri și evenimente”, ”Cea mai bună destinație turistică pentru studierea patrimoniului istoric” și ”Cea mai bună destinație pentru turismul sportiv”.

Procedura de vot, una deschisă, a avut loc pe site-ul oficial al World Travel Awards și s-a derulat în perioada 28 septembrie – 25 octombrie. Juriul a ținut cont atât de părerea experților din domeniul turismului, cât și de cea a călătorilor. Anul acesta au fost evaluate nu doar noile realizări ale orașelor nominalizate, dar și oportunitățile pentru viitoarele excursii.

Prin urmare, la cea mai importantă dintre categorii, Moscova a întrecut orașe precum Londra, New York, Paris, Sankt-Petersburg și Rio de Janeiro.

«Ceremonia online s-a desfășurat în format de teleconferință, de la emblematicul Centru de informații turistice din Parcul Zariadie și din sala ”Spațiului central de business” (Central Business Space, n.r.). Spectatorii au vizionat videoclipuri realizate în Moscova, Maldive, Sankt-Petersburg și în alte destinații turistice».

Învingătorii au fost felicitați de către reprezentanți cu autoritate din industria turismului și de mari personalități, printre care regizorul și actorul Nikita Mihalkov, cântăreața de operă Khibla Gerzmav, directorul Muzeului de Stat al Ermitajului, Mihail Piotrovski, șahistul Serghei Kariakin, directorul filialei europene a Organizației Mondiale a Turismului, Alessandra Priante și alții.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875121