Hot News
”Strana” (Ucraina): amenzi, amenințări, turnătorii. Modul în care autoritățile vor forța profesorii și sectorul serviciilor să vorbească în limba ucraineană
10/12
Pentru cei care vor să studieze în Rusia
10/12

Ambasada Rusiei, reacție pentru ”Libertatea”, după atacurile lui George Simion la adresa Moscovei: „Este imposibil să nu fie remarcată ignoranța istorică a personajului”

În imagine: George Simion, pe care Ambasada rusă îl numește, în mod diplomatic, ”personajul”, simbolizează intrarea pe scena politică a României a unei mahalale sau, mai bine zis, a unor inși pe care marele Marin Preda i-a prezentat în romanul ”Delirul”.../ Foto: Realitatea.net

Ambasada Rusiei a reacționat după ce liderul AUR, George Simion, a declarat că rușii ”sunt un popor civilizat mai târziu”, că ”nu înțeleg decât dacă le dai una peste bot” și că Rusia este ”cel mai mare pericol pentru România ultimilor 200 de ani”.

Sunt ”opiniile preconcepute ale unor persoane care, chiar intrând în marea politică, nu știu ce este cultura politică”, au precizat reprezentanții misiunii diplomatice a Rusiei, la solicitarea ziarului Libertatea.

”Ambasadorul nu consideră potrivit să comenteze toate declarațiile private provocatoare și opiniile preconcepute ale unor persoane care, chiar intrând în marea politică, nu știu ce este cultura politică. Rusia urmărește, în mod consecvent, strategia de neingerință în afacerile interne ale altor țări și își demonstrează disponibilitatea de a menține o relație bazată pe drepturi egale”, a precizat Ambasada Rusiei la București, la solicitarea ”Libertatea”.

Totodată, Serviciul de Presă al Ambasadei constată că este imposibil să nu fie remarcată ignoranța istorică flagrantă a personajului menționat, sau obsesia lui patologică de a falsifica istoria relațiilor ruso-române. O astfel de abordare contrazice și faptele istorice incontestabile.

În mesajul trimis, reprezentanții Ambasadei aduc aminte de «cuvintele remarcabilului diplomat și om de stat român Nicolae Titulescu, care, în anii ’30, destul de dificili, scria: ”Istoria arată că Rusia a fost întotdeauna aliatul și nu inamicul României”». «În ciuda unor momente dificile care au existat în istoria relațiilor bilaterale, rămâne incontestabil faptul că țara noastră a acordat României, de mai multe ori, un sprijin prietenesc în situații grele», mai precizează Ambasada, care amintește totodată de «Tratatul privind relațiile prietenești și de cooperare dintre Federația Rusă și România» semnat în 2003 de Ion Iliescu și Vladimir Putin. «Înainte de a aduce acuzații neîntemeiate la adresa Rusiei și a conducerii sale, îi propunem acestui personaj să citească, în timpul liber, textul acestui document», mai spune Ambasada.

                                                                                                                                                                          De Adrian Cochino, Joi, 10 decembrie 2020

 

 

1 Comment

  1. Basarabeanu spune:

    La fel cum este acest personaj este si IULIAN CHIFU. Dacă nu ar exista Rusia nu ar sti sa scrie si altceva,trebuie acordată mare atenție la aceste personaje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875075