Hot News
Natalia Poklonskaia, propunere neașteptată pentru Elon Musk
10/12
”Strana” (Ucraina): amenzi, amenințări, turnătorii. Modul în care autoritățile vor forța profesorii și sectorul serviciilor să vorbească în limba ucraineană
10/12

File de istorie: Istoric rus, despre cum a planificat Hitler Holocaustul slav

Hitler/ Foto de arhivă

Planul general nazist ”Ost” (”Est”, n.r.), care presupunea distrugerea și transmutarea a milioane de oameni, era, de fapt, un holocaust slav, pentru care naziștii plănuiau să cheltuiască peste 100 miliarde de Reichsmarks, a declarat, pentru RIA Novosti, expertul de la Societatea Istorică Militară Rusă (RVIO), Nikita Buranov.

«Documentele istorice mărturisesc existența planului general ”Ost”, acesta fiind, practic, un holocaust slav. Hitler plănuia să lichideze milioane de oameni și chiar aborda această problemă cu pedanterie germană și cu pragmatism. De exemplu, a fost calculat costul acestui program, distrugerea populației slave estimându-se la 100 miliarde de Reichsmarks», a spus Buranov.

Istoricul a precizat că un singur document, care poate fi numit Planul general ”Ost”, nu a supraviețuit până în prezent, deoarece nu a existat, probabil, o versiune finală. S-au păstrat, însă, mai multe proiecte, care se rescriau și se modificau în mod constant.

«S-au păstrat mai multe documente care mărturisesc obiectivele și sarcinile naziștilor în Europa de Est. Este vorba de Observațiile și propunerea asupra planului general ”Ost”. Acesta este un amplu program de exterminare, de transmutare și de  reinstalare a unor națiuni întregi, care este scris în aceeași cheie ca și ”Mein Kampf”. Documentele mărturisesc fără echivoc că războiul împotriva URSS a fost privit, de către vârfurile naziste, în primul rând ca un război împotriva popoarelor slave», a declarat expertul RVIO.

El a reamintit că există șase părți ale diverselor documente legate de planul ”Ost” care sunt disponibile pentru cercetare. Primele două documente erau pregătite mai devreme, în 1940 și se refereau la teritoriul Poloniei, care, după cum se propunea, trebuia să fie colonizată, iar polonezii, expulzați. Celelalte patru documente se referă direct la Uniunea Sovietică. Tocmai în ele apare formularea «Planul general ”Ost ”».

«În ultimele patru documente este formulat clar modul în care era preconizată exterminarea populației din Uniunea Sovietică. Planurile includ alungarea, transmutarea în masă a populației. În același timp, nu ar trebui să ne înșele termenul „evacuare”, care, pentru naziști, era o obișnuită desemnare a exterminării practice a oamenilor. În numeroase documente germane, aceeași formulare este utilizată, de exemplu, în legătură cu lagărele de concentrare», a declarat Buranov.

El a amintit că proiectul a fost dezvoltat de una dintre figurile principale ale celui de-al Treilea Reich și ale partidului nazist, Reichsführer-ul SS Heinrich Himmler. Pe lângă el, la elaborarea documentului au participat politicianul și juristul Erhard Wetzel și profesorul Konrad Meyer-Hetling, care au fost dezvoltatorii acestui plan.

«Studiind aceste rapoarte, își dai seama cu cât cinism și calm  argumentau și planificau germanii să omoare milioane de oameni. Potrivit planului ”Ost”, se presupunea că războiul cu Uniunea Sovietică va fi finalizat pe linia Arhanghelsk-Astrahan. În continuare, intra în vigoare planul de colonizare și de așa-numita germanizare a populației. În spațiul supus ”valorificării” germane trăiau 45 de milioane de oameni, dintre care, cel puțin 31 de milioane erau dintre cei ”nedoriți din punct de vedere rasial”, care trebuiau să fie deportați în Siberia, urmând ca, imediat după înfrângerea URSS, până la 5 milioane de germani să fie reinstalați pe teritoriile ”eliberate”, a relatat expertul RVIO.

Istoricul a amintit că, pentru ”germanizare”, se acorda o perioadă de 25-30 de ani, fiecare națiune fiind planificată să fie evacuată în proporții diferite. Planul prevedea distrugerea și deportarea a 80-85% din populația Poloniei, 85% din cea a  Lituaniei, 65% din cea a Ucrainei de Vest, 75% din cea a Bielorusiei și câte 50% din populațiile din Letonia, Estonia și Cehia.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2898955