Hot News
Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, rechemat după un scandal de contrabandă
10/12
File de istorie: Istoric rus, despre cum a planificat Hitler Holocaustul slav
10/12

Natalia Poklonskaia, propunere neașteptată pentru Elon Musk

Deputatul în Duma de Stat, Natalia Poklonskaia/ Foto: glamour.ru

Deputatul în Duma de Stat, Natalia Poklonskaia, i-a propus lui Elon Musk, miliardarul american care, recent, și-a anunțat intenția de a se muta din California în Texas, să vină să locuiască în Crimeea, informează agenția RIA Novosti.

”Vreau să-i propun domnului Musk o variantă mai bună – să se mute la noi, în Crimeea. Avem mai multe obiecte cosmice, iar lipsa aproape totală a apei potabile amintește de planeta Marte, unde, din câte am auzit, Elon vrea să trimită o expediție”, a scris Poklonskaia pe Instagram.

În opinia ei, antreprenorul va avea posibilitatea să demonstreze prin fapte dacă este capabil să rezolve ”problemele pământene, nu cele intergalactice” cu care se confruntă Crimeea din cauza Ucrainei, care i-a privat pe locuitorii Peninsulei de accesul la apă potabilă.

”Ce părere ai, Elon Musk?”, și-a încheiat Poklonskaia postarea.

Crimeea se confruntă cu dificultăți în alimentarea cu apă pentru că, după reunificarea Peninsulei cu Rusia, Ucraina a închis în mod unilateral Canalul Crimeii de Nord, care pornește de la Nipru. Guvernul Rusiei a elaborat un plan complex pentru a asigura o alimentare stabilă cu apă a Peninsulei. În acest scop, vor fi alocate circa 50 de miliarde de ruble (633 milioane de euro).

Pentru rezolvarea problemei alimentării cu apă a Crimeii vor fi forate noi fântâni și vor fi folosite lacurile de acumulare naturale –  care, însă, aproape au secat în ultimul an, din cauza secetei. În aceste condiții, autoritățile au fost obligate să introducă un program strict de furnizare a apei în Simferopol, regiunile Simferopol și Bahcisarai, la Alușta și în satele din Coasta de Sud, precum și la Ialta, Belogorsk și Evpatoria.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875054