Hot News
Putin l-a felicitat pe Biden cu ocazia victoriei în alegerile din SUA
15/12
Rachetele S-400. SUA au introdus sancțiuni împotriva Turciei
15/12

Muntenegru a eternizat memoria mareșalului Jukov

Foto: TASS

În orașul Berane, din Muntenegru, a fost dezvelit un bust al mareșalului Gheorghi Jukov (1896-1974, militar și politician sovietic, considerat unul dintre cei mai mari comandanți al celui de-al Doilea Război Mondial, n.r.). La ceremonie a participat Ambasadorul Rusiei în Muntenegru, Vladislav Maslennikov, informează pobedafr.ru.

”După cum a scris chiar Jukov, Uniunea Sovietică a intrat în război cu fascismul când aproape toată Europa fusese deja învinsă, iar URSS devenise ultima ei speranță. URSS a fost o speranță și pentru popoarele Iugoslaviei, care, la rândul lor, au avut o contribuție uriașă la victoria asupra nazismului. Muntenegru, spre exemplu, a pierdut în acel război 10% din populația sa”, a arătat ambasadorul Rusiei în Muntenegru.

”Prin dezvelirea monumentului închinat legendarului mareșal sovietic, aducem un tribut colectiv memoriei soldaților sovietici și iugoslavi, celor care au trudit în spatele frontului, dar și populației pașnice, într-un cuvânt tuturor celor care și-au apărat patria de fascism, dându-și viața pentru ea”, a adăugat el.

Se intenționează ca lângă bustul lui Jukov să fie instalat încă unul, dedicat eroului muntenegrean Aleksandar Saicic, precizează TASS.

”Cred că aceste două monumente vor deveni întruchiparea evidentă a legăturilor de veacuri care există între popoarele Rusiei și Muntenegrului”, a afirmat Vladislav Maslennikov.

Monumentul închinat mareșalului Jukov a fost ridicat cu prilejul împlinirii a 75 de ani de la victoria asupra fascismului în cel de-al Doilea Război Mondial, dar ceremonia a trebuit amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875150