Hot News
Nord Stream-2: Germania rămâne pe poziții
28/12
Merkel are o dorință personală legată de Rusia
29/12

Ucraina: A refuza vaccinul rusesc, înseamnă ”distrugerea planificată a poporului”

Foto: Reuters

Deputatul Radei Supreme, co-președintele partidului ”Platforma de opoziție – Pentru Viață”, Vadim Rabinovici (în imagine), a declarat că refuzul autorităților Ucrainei de a accepta vaccinul rusesc împotriva noului coronavirus ”Sputnik V” reprezintă o operațiune de distrugere planificată a poporului țării, scrie Lenta.ru.

Potrivit spuselor sale, pentru ca Ucraina să iasă din situația generată de pandemia de COVID-19, trebuie începută vaccinarea. Politicianul este de părere că autoritățile de la Kiev sunt ”obligate să revină” asupra deciziei lor privind vaccinul rusesc. ”Dacă le spunem tuturor că nu luăm vaccinul rusesc, iar în Occident nu ne dă nimeni nimic, asta înseamnă că este o operațiune planificată de distrugere a poporului ucrainean”, a explicat deputatul.

La 10 decembrie, premierul Ucrainei, Denis Șmîgal, a afirmat că autoritățile nu pot folosi vaccinul rusesc împotriva coronavirusului deoarece nu a trecut faza a treia a testelor clinice. Oficialul a arătat că, pentru moment, nu se pune problema achiziționării vaccinului ”Sputnik V”.

Partea rusă și-a exprimat disponibilitatea de a livra vaccinul dezvoltat de Centrul de Cercetare ”N.Gamaleia”, ba chiar de a-l produce pe teritoriul Ucrainei – un proiect dezbătut de directorul Centrului, Aleksandr Ghințburg și șeful Fondului pentru Investiții Directe al Rusiei, Kirill Dmitriev, cu deputatul ucrainean Viktor Medvedciuk.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875173