Hot News
Dagbladet (Norvegia): ”Dialog” cu surzii
28/12
Ucraina: A refuza vaccinul rusesc, înseamnă ”distrugerea planificată a poporului”
29/12

Nord Stream-2: Germania rămâne pe poziții

Foto: RIA Novosti

Autoritățile Germaniei nu intenționează o schimbare de atitudine față de proiectul gazoductului ”Nord Stream-2”, a anunțat șeful diplomației de la Berlin, Haiko Maas, într-un interviu acordat agenției de presă DPA, scrie ”Rossiiskaia Gazeta”.

«Guvernul federal nu își va schimba poziția în privința ”Nord Stream-2”», a asigurat ministrul german de Externe. Potrivit spuselor sale, gazoductul rămâne subiect de dezacord între Berlin și Washington, iar Germania nu împărtășește modul în care SUA abordează problema suveranității europene ca instrument de ducere la împlinire a indicațiilor Washingtonului.

În același timp, ministrul a subliniat importanța faptului că, în chestiuni strategice și geopolitice centrale, SUA și Germania s-au aflat de aceeași parte.

În ceea ce privește majorarea contribuțiilor pentru apărare, așa cum cer SUA de la aliații lor din NATO, Germania este de acord cu această abordare, a afirmat Maas. Dar, a subliniat șeful diplomației de la Berlin, din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus, va fi greu de realizat.

Proiectul ”Nord Stream-2” presupune construirea a două linii de conducte cu o capacitate totală de 55 miliarde metri cubi de gaze pe an, din Rusia până în Germania, via Marea Baltică. Washingtonul se pronunță împotriva acestui proiect. În proiectul de buget alocat apărării SUA pentru 2021, se prevede extinderea sancțiunilor împotriva companiilor care participă, într-un fel sau altul, la realizarea gazoductului.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2898995