Hot News
Corneliu Vlad: 2020 și 2021 – ani internaționali dramatici și dificili
30/12
Lavrov, despre relațiile cu SUA în mandatul lui Biden
31/12

Vicepremierul rus a clarificat datele privind mortalitatea cauzată de coronavirus în Rusia

Vicepremierul rus pentru probleme sociale Tatiana Golikova/ Foto: RIA Novosti

În atenția postului TV românesc Prima, care difuzează știri de tip fake-news, cu privire la mortalitatea din cauza Covid-19 în Rusia.

În Rusia, din cauza coronavirusului, au murit 70.921 de pacienți. La alte peste 45 000 de cazuri, Covid-19 nu a fost cauza principală a morții, dar a influențat moartea, a spus vicepremierul rus Tatiana Golikova.

„70.921 de decese sunt cele înregistrate exclusiv din cauza  Covid. Este confirmat oficial și nu este supus niciunui dubiu, cu excepția faptului că această cifră poate fi ușor ajustată în lunile următoare, doar pentru că, în fiecare zi, se primesc date actualizate ale autopsiilor post-mortem”, a declarat ea.

Vicepremierul a adăugat că alți 45.109 infectați au murit din alte cauze.

„În toate aceste cazuri, decedatul a avut rezultate pozitive la testul Covid”, a explicat Golikova, într-un interviu pentru postul TV ”Rusia 24”.

Anterior, Melita Vujnović, reprezentanta Organizației Mondiale a Sănătății în Rusia, a declarat că, deși – după nivelul de răspândire a infecției – Rusia se află pe locul patru în lume, ea are un indice al mortalității extrem de scăzut. ”Chiar dacă infecția nu dispare, situația din Rusia poate fi calificată drept un fenomen special al coronavirusului”, a arătat Melita Vujnović.

Potrivit spuselor sale, nu trebuie uitat faptul că Rusia este o țară mare și epidemia se comportă diferit, de la regiune la regiune. În același timp, o mortalitate scăzută se constată și în alte țări – spre exemplu, în Germania. În opinia lui Vujnović, una dintre cauze poate fi ”faptul că, în majoritatea cazurilor, sistemul de sănătate din Rusia a putut face față cererilor de spitalizare, de îngrijire și de tratare a pacienților”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2898990