Hot News
Sfânta Liturghie, Nașterea Domnului, 6-7 ianuarie 2021, Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova – ÎN DIRECT
07/01
Înalți oficiali ai Serbiei, vaccinați cu ”Sputnik V”
07/01

A fost anunțată noua cotă petrolieră a Rusiei în cadrul OPEC+

Foto: TASS

Noua cotă a Rusiei la producția de petrol în cadrul înțelegerii OPEC+ a fost stabilită pentru luna februarie la 9,184 milioane de barili pe zi și la 9,249 milioane de barili pe zi pentru luna martie, informează cotidianul ”Izvestia”, citând materialele publicate la finalul întâlnirii țărilor participante la OPEC+.

În total, cota de reducere a producției de petrol, de către statele OPEC+, din octombrie 2018, va ajunge, în februarie, la 7,125 milioane de barili pe zi și la 7,05 milioane barili pe zi, în luna martie.

La finalul reuniunii, Ministerul Energiei al Kazahstanului a anunțat că Rusia și Kazahstanul vor crește treptat producția în februarie și martie, cu câte 65.000 de barili pe zi și, respectiv, cu câte 10.000 de barili pe zi.

Informația conform căreia țările OPEC+ au convenit creșterea producției, de către Rusia și Kazahstan, a fost difuzată anterior pe surse, care au precizat, totodată, că Arabia Saudită a decis să reducă de bună voie cota sa de producție.

Izvestia” amintește că, în ajun, majoritatea țărilor membre ale OPEC+ s-au pronunțat în favoarea prelungirii actualului nivel de producție pentru luna februarie. Rusia a avut o poziție diferită.

În martie 2020, țările participante la acordul OPEC+ nu au convenit nivelul producției de petrol cu scopul reducerii acestuia. Apoi, s-a aflat că Arabia Saudită intenționează să crească producția până la 10-12 milioane de barili pe zi și, concomitent, să scadă prețurile. Câteva zile mai târziu, piețele de petrol s-au prăbușit cu 30%, iar cursul rublei s-a depreciat semnificativ față de coșul bivalutar.

Abia în aprilie, țările participante la OPEC+ au convenit acordul de stabilizare a situației pe piața de hidrocarburi.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2898930