Hot News
Kоsaciov: SUA au pierdut dreptul de a da lecții de democrație
08/01
Nave militare americane vor patrula la granițele Rusiei în Arctica
08/01

Mandat de arestare pe numele lui Trump, pentru asasinarea lui Soleimani

Foto: tpo.st

Un judecător de la Curtea de Anchetă din Bagdad, căruia i-a fost încredințată investigația legată de asasinarea liderului militar iranian Qassem Soleimani și a adjunctului Forțelor Populare de Mobilizare ale Irakului, Abu Mahdi al-Muhandis, a emis un mandat de arestare pe numele președintelui în exercițiu al Statelor Unite, Donald Trump, relatează agenția Interfax.

Mandatul de arestare a fost emis sub acuzația de crimă cu premeditare, pentru care este prevăzută pedeapsa cu moartea.

Soleimani și Al-Muhandis au fost uciși la 3 ianuarie anul trecut, în zona aeroportului din Bagdad, în urma unui atac cu rachetă lansat de Forțele Aeriene ale SUA, din ordinul lui Trump.

 

 

1 Comment

  1. SUA au încălcat de atâtea ori reglementările dreptului internațional, fără să fie trase la răspundere de către ONU (inclusiv) pentru execuțiile extrajudiciare, încât am mari îndoieli că iranienii vor obține, din partea lui Trump sau al lui Brian Hook (reprezentantul special al SUA pentru Iran) sau al oricărui alt reprezentant american, o justificare a uciderii lui Soleimani din punct de vedere juridic.
    Valorile democratice și statul de drept, cu care SUA și-au impus hegemonia în toată lumea prin intermediul „revoluțiilor” sângeroase, prin lovituri de stat, prin jafuri și asasinate economice, sunt proiecte imaginare, fanteziste, irealizabile inclusiv pe teritoriul lor, adică la ei acasă. E limpede, că a operat dintotdeauna după propriile reguli, că principiile Cartei ONU și ale dreptului internațional se aplică altor națiuni, nu și Americii „imperiale”, nu și ”națiunii indispensabile”.
    Oricum ar fi, pare-se că Iranul s-a revanșat într-un fel, prin ”vânarea” și uciderea șefului stației CIA (care a pus în aplicare ordinul primit de la Washington) din Irak. Nu-i suficient, știu, la câte au pătimit iranienii de pe urma multor administrații americane, dar e un început.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097