Hot News
Trump vrea să declanșeze un război și să lanseze un atac nuclear? Ce spune Nancy Pelosi
10/01
A murit unul dintre creatorii bombei atomice sovietice
10/01

Analistul farmaceutic al companiei Bloomberg a aprobat vaccinul rusesc ”Sputnik V”

Foto: ekogradmoscow.ru

Analistul farmaceutic senior al Bloomberg, Sam Fasely, a declarat că eficacitatea ridicată a vaccinului rusesc împotriva noului tip de coronavirus ”Sputnik V” este dincolo de orice îndoială. El a reamintit că “Sputnik V” a trecut testele de fază III cu participarea a 22.714 persoane, iar eficacitatea fiecărei analize intermediare în studiul medicamentului a fost în mod constant de 90% și mai mare.

Chiar și fără a vedea date detaliate cu privire la testele vaccinului rusesc împotriva noului tip de coronavirus, “Sputnik V”, există motive pentru a fi siguri în eficacitatea acestuia, ceea ce nu poate fi spus, de exemplu, despre medicamentul chinezesc ”CoronaVac”, scrie Bloomberg.

Articolul indică faptul că Rusia nu a publicat încă datele cu privire la ultima etapă din faza a III-a a testelor vaccinului său. Tot ce poate să te ghideze sunt anunțurile de presă. Situația este similară cu medicamentul chinezesc creat de Sinovac Biotech Ltd.

«Se presupune că autoritățile regionale de sănătate din Rusia au aprobat ”Sputnik V” pe baza unor date bune de eficacitate și siguranță. Ceea ce știm despre ”Sputnik V” și structura acestuia ar trebui să ne ofere o anumită certitudine», scrie analistul farmaceutic senior Sam Fasely.

El a amintit că ”Sputnik V” a trecut testele din faza a III-a, cu participarea a 22.714 de persoane. Conform comentariilor din comunicatele de presă, eficacitatea fiecărei analize intermediare din studiul preparatului a fost în mod constant de 90% sau mai mare.

De asemenea, specialistul a numit diferența cheie dintre preparatul rusesc și vaccinurile companiilor AstraZeneca, dezvoltate împreună cu Universitatea Oxford și Johnson & Johnson.

”Sputnik V” folosește  adenovirusul-26 pentru prima doză și adenovirusul-5 pentru a doua doză. Prin urmare, este exclusă posibilitatea apariției imunității la prima doză, care ar afecta capacitatea celei de-a doua doze de a acționa eficient. Una dintre probleme este că un procent mare de oameni au deja imunitate la adenovirus-5, dar acest lucru nu este un mare dezavantaj, dacă eficacitatea preparatului este foarte mare”, a explicat expertul.

Fazeli a mai reamintit că Rusia ocupă locul cinci în lume pe lista producătorilor de vaccinuri în ceea ce privește numărul de doze contractate prin acorduri de pre-cumpărare (conform Covid-19 Vaccine Tracker).

Cu o zi înainte, corespondentul The New York Times, Andrew Kramer, s-a vaccinat cu “Sputnik V” și a scris un articol despre asta.

Kramer a explicat că a fost vaccinat cu preparatul rusesc după o examinare atentă. Jurnalistul a subliniat că este convins de siguranța vaccinului ”Sputnik V”.

“Rezultatele testelor par a fi o reală realizare a oamenilor de știință ruși”, a scris el.

Potrivit lui Kramer, vaccinul rusesc ajunge rapid și “fără peripeții” în spitale, spre deosebire de situația din Statele Unite.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) plănuiește să primească date complete despre ”Sputnik V” în ianuarie, a declarat directorul general adjunct al organizației, Mariangela Simao.

Rusia a fost prima țară din lume care a înregistrat un preparat împotriva coronavirusului Sars-Cov-2. ”Sputnik V” este un vaccin cu două componente vector, dezvoltat de Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ”N. Gamaleia” al Ministerului Sănătății al Federației Ruse și de Fondului Rus pentru Investiții Directe.

Preparatul nu conține coronavirus și reprezintă particulele recombinate ale adenovirusului uman, din care face parte proteina S – o proteină de înveliș a coronavirusului, împotriva căreia sunt produși anticorpi.

Eficacitatea vaccinului ”Sputnik V” la nivelul de 91,4% a fost confirmată de analiza datelor la punctul de control final al studiilor clinice. «Eficacitatea vaccinului ”Sputnik V” împotriva cazurilor severe de infecție cu coronavirus este de 100%», se spune în comentariile producătorului.

Peste 50 de țări au făcut cereri pentru achiziționarea a peste 1,2 miliarde de doze de vaccin ”Sputnik V”. Pentru livrările către piețele externe, preparatul va fi produs în India, Brazilia, China, Coreea de Sud, Kazahstan și alte țări.

Preparatul ”Sputnik V” a fost testat, producătorii mondiali urmează calea dezvoltatorilor ruși, RIA Novosti citează cuvintele lui Aleksndr Gințburg, directorul Centrului Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ”N.Gamaleya”.

“Vaccinul nostru a fost mai mult decât testat. Cu atât mai mult, cu cât Pfizer, Moderna și AstraZeneca urmează principiul nostru ”, a spus el.

Potrivit savantului, peste 1 milion de ruși sunt vaccinați deja cu preparatul ”Sputnik V”. Ministerul Sănătății și Roszdravnadzor monitorizează vaccinarea și nu au găsit reacții adverse noi la medicament, a adăugat specialistul.

Cu toate acestea, potrivit reprezentantului oficial adjunct al guvernului german Ulrika Demmer, “Sputnik V” va putea fi produs în țările UE numai după obținerea unui certificat de la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875020