Hot News
Provocările anului 2020. Aleksandr Dînkin: Rusia s-a descurcat mai bine decât SUA și majoritatea țărilor europene
11/01
Zelenski s-a vaccinat cu ”Sputnik V”? Ce spune un deputat ucrainean
11/01

Satanovski: ”Amestecul exploziv” de la Casa Albă

Politologul Evgheni Satanovski/ Foto: mk.ru/ Telegram

Prin blocarea președintelui Statelor Unite, Donald Trump, rețeaua socială Twitter a demonstrat americanilor și lumii întregi, în ansamblul ei, ”cine este stăpânul casei”, este de părere președintele Institutului pentru Orientul Mijlociu, expertul rus Evgheni Satanovski. În opinia lui, după un astfel de gest, ”nu mai există și nu mai pot exista” întrebări legate de democrația americană.

”Un asemenea festival al minciunilor ticăloase, al manipulărilor insolente și al violenței împotriva voinței exprimate a alegătorilor nu s-a mai organizat de mult în America”, a scris analistul politic într-o postare pe rețeaua Telegram, citată de publicația ”Vzgliad”.

Potrivit aprecierilor sale, Trump a demonstrat că ”orice american energic, care are suficientă ambiție, bani (fără ei nu se poate în SUA), carismă și un caracter puternic poate deveni președinte al SUA, dacă se adresează direct americanilor, ignorând ”mlaștina de la Washington”. ”Pe Twitter, Trump are zeci de milioane de abonați, pentru el au votat 80 de milioane de oameni, care au primit, acum, încă o dovadă a faptului că voturile lor au fost furate și că, la Capitoliu, ele nu contează absolut deloc. Ceea ce este mai mult decât suficient pentru ca, peste patru ani, Trump să devină din nou președinte, dacă, firește, nu va fi aruncat după gratii sau nu va fi împușcat, un lucru destul de normal în America”, susține politologul rus.

Oare cum poate fi caracterizat sistemul politic ce va fi instaurat în SUA sub Joe Biden, se întreabă Satanovski. ”Fascism liberal, al cărui purtători au fost și Barack Obama, și Hillary Clinton? Dictatură cvasidemocratică? Tirania oligarhilor gerontocratici de stânga? Este un amestec exploziv – foarte de stânga, foarte bogați, foarte proști, foarte impertinenți, nu prea educați, în pofida numeroaselor lor diplome, disprețuitori față de tot și de toate, oameni care cred că pot face tot ce vor și care fac tot ce vor”, a subliniat analistul politic.

”Fără îndoială, Trump nu este nici Che Guevara, nici Martin Luther King, nici Mandela și nici Lenin, dar dacă America nu a învățat nimic din exemplul lui și va continua să meargă pe drumul conturat la ultimele alegeri, înseamnă că-și merită pe deplin soarta. De fapt, ea și-o merită în oricare dintre situații”, a concluzionat Satanovski.

Conducerea rețelei de socializare Twitter a decis să închidă pentru totdeauna accesul la postările personale ale lui Donald Trump și, de asemenea, a promis să blocheze orice cont folosit de Trump, iar controlul asupra paginilor oficiale ale președintelui SUA și ale Casei Albe să-l încredințeze lui Joe Biden, după instalarea acestuia la putere, la 20 ianuarie. În replică, Trump a acuzat conducerea Twitter de limitare a libertății de exprimare, evocând chiar posibilitatea creării unei platforme proprii ca alternativă la Twitter și demararea negocierilor cu alte site-uri.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875201