Hot News
Kozak, despre ultima reuniune a ”formatului Normandia”
13/01
Der Spiegel: Maas vrea să apere ”Nord Stream-2” și de Biden
13/01

Oamenii de știință au inventat cum să distrugă virusul SARS-CoV-2

Foto: astrakhanfm.ru

O echipă de cercetători din Rusia și Uzbekistan au ajuns la concluzia că doze mici de radiații pot distruge infecția de coronavirus, inclusiv mutațiile virusului, fără să dăuneze omului, informează agenția RIA Novosti, citând un comunicat al Universității Federale din Uralsk (UrFU).

Descoperirea aparține oamenilor de știință de la UrFU și Academia de Știință a Republicii Uzbekistan. ”Esența acestei idei de pionierat este că, ajungând în celula umană, o moleculă uriașă de ARN a acestui virus este forțată să se deformeze considerabil, pe multe segmente ale lungimii sale”, a precizat biroul de presă al UrFU.

Experții au stabilit că locurile deteriorate, situate de-a lungul moleculei de ARN, sunt de o mie de ori mai sensibile la ultraviolete decât moleculele celulelor sănătoase.

Ulterior, cercetătorii au ajuns la concluzia că dozele mici de radiații, fatale pentru virus, nu reprezintă nici un pericol pentru celulele sănătoase. În prezent, echipa de oameni de știință lucrează la elaborarea metodologiei de tratament.

Specialiștii au menționat că expunerea la radiații poate fi folosită nu doar împotriva Covid-19, dar și a altor virusuri, în special a mutațiilor acestuia.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875077