Hot News
”The Economist”: Rubla, una dintre cele mai subevaluate valute din lume
14/01
Gazoductul ”Balkan Stream”, lansat în Serbia
14/01

Pușkov a răspuns aberațiilor lui Zelenski, cu privire la Serghei Koroliov

Сonstructorul de rachete, părintele cosmonauticii sovietice, Serghei Koroliov (1906-1966), împreună cu primul cosmonaut din lume, Iuri Gagarin (1934-1968)/ Foto: TASS

Senatorul rus Aleksei Pușkov i-a răspuns președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, care l-a declarat pe celebrul constructor sovietic de rachete, Serghei Koroliov, ca fiind om de știință ucrainean, scrie Lenta.ru.

Politicianul a subliniat, ironic, că originea ucraineană a renumitului inginer-proiectant este un mister, la care nu are răspuns nici chiar liderul ucrainean. El a amintit că Serghei Koroliov, membru al Academiei de Științe a URSS, s-a născut în 1908 în gubernia Volînia, când ”Ucraina nici măcar nu exista”, după care, 20 de ani a învățat și a lucrat la Moscova.

La Kiev, Koroliov venea în calitate de sportiv-planorist, iar biografia cercetătorului nu consemnează nici o realizare științifică legată de Ucraina, a adăugat Pușkov.

”Este adevărat că la Kiev se merge pe principiul: ai noștri sunt puțini, așa că luăm de la străini. Și nu ar fi pentru prima dată. Nu e frumos”, a comentat parlamentarul rus. Pușkov a precizat, totodată, că tatăl academicianului Koroliov, născut la Moghiliov (situat pe teritoriul actualei Republici Belarus – n.r.), a fost profesor de literatura rusă.

Totul a pornit de la afirmația miliardarului american Elon Musk, care, într-un comentariu la o postare a corporației de stat ”Roskosmos” privind ziua de naștere a marelui constructor de rachete, a scris, în limba rusă, că Serghei Koroliov a fost ”fantastic”. În replică, Zelenski a declarat că omul de știință a fost ucrainean și l-a invitat pe șeful companiei SpaceX să-l viziteze.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875140