Hot News
Declarația Dumei de Stat privind Ucraina: O gravă încălcare a tuturor normelor civilizate
29/01
Vaccinul monocomponent „Sputnik Light” împotriva Covid-19 va apărea în februarie
29/01

A murit celebrul actor Vasili Lanovoi

Actorul de teatru și film, Vasili Lanovoi, îndrăgit de public/ Foto: RBK

La Moscova, a încetat din viață actorul de teatru și film Vasili Lanovoi, după ce a suferit o infecție cu coronavirus. Moartea artistului a fost anunțată de soția sa, actrița Irina Kupcenko. Lanovoi avea 87 de ani.

Kupcenko și Lanovoi s-au îmbolnăvit de Covid-19 la începutul lunii ianuarie, virusul afectând 50% din plămânii artistului. În după-amiaza zilei de 28 ianuarie, s-a făcut cunoscut faptul că starea lui Lanovoi s-a înrăutățit și că el a fost transferat la terapie intensivă, iar prietenul său, Evgheni Gherasimov, a declarat pentru RBC că actorul a intrat în moarte clinică. Spre seară, Lanovoi a murit.

Printre cele mai cunoscute filme ale actorului se numără rolurile lui Arthur Gray în ”Pânzele roșii”, Ivan Varavva în ”Ofițerii”, Pavka Korciaghin în ”Așa s-a călit oțelul” și Vladislav Kostenko în ”Petrovka 38”. Este cunoscut, de asemenea, și pentru filmele ”Război și pace”, ”Anna Karenina”, ”Anna și comandorul”, ”Zilele Turbinilor” (după M. Bulgakov), comedia „Cursa cu dungi”, etc.

Vasili Lanovoi în rolul lui Vronski (”Anna Karenina”, 1976)/ Foto: yandex. ru.

Lanovoi a lucrat la Teatrul Academic de Stat ”Evgheni Vahtangov”, unde a jucat rolurile lui Fortinbras (Hamlet), Maiakovski (Armata de Cavalerie), Caesar (Antony și Cleopatra) și altele. De asemenea, a predat la Institutul de Teatru ”Boris Șciukin”, unde a condus Catedra de discurs scenic, a fost președintele Comisiei pentru cultură a Consiliului public din cadrul Ministerului Apărării și co-președinte al sediului central al mișcării ”Regimentul nemuritor al Rusiei”.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875057