Hot News
Kosaciov: Washingtonul are nevoie de tabloul ”agresiunii ruse”
04/02
Bloomberg: Economia Rusiei se descurcă bine în pandemie
04/02

Cum sunt tratați protestarii în Occident. MAE rus a trimis filmulețe la UE (VIDEO)

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov/ Foto: RIA Novosti

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a anunțat că a trimis Înaltului Reprezentant pentru Politică Externă și de Apărare al Uniunii Europene, Josep Borrel, materiale video ce demonstrează cum reacționează autoritățile din Rusia și din Occident la acțiuni neautorizate, relatează RIA Novosti.

”Pentru ca această discuție – dacă Occidentul este interesat de un astfel de dialog – să se poarte pe baza bunului simți și a faptelor. Occidentului nu-i place să discute pe baza faptelor. Totuși, noi am pregătit un pachet de videoclipuri despre cum se desfășoară și sunt suprimate, în Occident, acțiunile ilegale și despre cum poliția noastră reacționează la comportamentul violent al manifestanților, la ultimele evenimente”, a spus Lavrov la o conferință de presă, după convorbirile avute, la Moscova, cu vicepremierul și șeful diplomației iordaniene, Ayman Safadi.

În Occident, a spus Serghei Lavrov, evenimentele care au loc în Rusia sunt prezentate într-o manieră destul de specifică și în mod unilateral. ”Când se realizează reportaje despre evenimentele din Rusia, se prezintă, practic, numai reacția poliției la acțiunile demonstranților, în timp ce acțiunile demonstranților rămân în afara cadrului”, a spus șeful Ministerului de Externe, adăugând că, pe internet, este ușor să te convingi cât de agresive sunt acțiunile celor care, în ultimele zilei, au participat la acțiuni ilegale la Moscova și în alte orașe ale Rusiei.

În același timp, a subliniat Lavrov, la prezentarea unor evenimente similare de la ele de acasă, mass-media occidentale arată, de regulă, brutalitatea demonstranților – vitrine sparte, autoturisme incendiate. ”În schimb, violența poliției, inclusiv momentul în care, spre exemplu, în America, o mașină de poliție trece peste trupurile demonstranților întinși pe asfalt, toate asta rămân în afara cadrului și pot fi găsite doar pe rețelele sociale”, a adăugat ministrul de Externe al Rusiei.

Lavrov a menționat că, în ajun, MAE rus a predat toate aceste materiale șefului Ministerului de Externe al Suediei, președintele în exercițiu al OSCE, Ann Linde.

”Același material l-am trimis astăzi (miercuri, 3 februarie, n.r.) la Bruxelles, Înaltului Reprezentant al UE pe probleme de politică externă, domnului Josep Borrel, pentru ca el, pregătindu-se pentru vizita pe care o va efectua vineri, la Moscova, să afle cum vedem noi tabloul obiectiv, alcătuit pe baza faptelor concrete din ambele părți, nu pe baza unor afirmații nefondate, cu care, din păcate, colegii noștri s-au obișnuit prea mult – fie că e vorba de Skripal (Serghei Skripal, fost agent dublu, n.r.), fie așa-numita otrăvire a lui Navalnîi, fie acele evenimente care au loc în legătură cu arestarea lui și cu verdictul pe care instanța l-a dat ieri”, a spus Lavrov.

În ajunul vizitei sale la Moscova, programată pentru 4-6 februarie, Borrel a recunoscut complexitatea relațiilor dintre UE și Ruisa, dar a subliniat că există domenii ”unde colaborarea merge și trebuie extinsă”. La Moscova, Borrel intenționează să discute cu partea rusă despre Ucraina, dosarul nuclear iranian, pandemia de coronavirus și răspunsul global la răspândirea virusului, schimbările climatie, precum și situația legată de Aleksei Navalnîi. În plus, Borrel ar dori să-l întâlnească pe Navalnîi, dacă este posibil.

În susținerea cuvintelor ministrului rus de Externe, vă propunem să vizionați două episoade VIDEO. 

  • Cum s-au compoartat unii dintre protestatarii în timpul acțiunilor neautorizate din ianuarie, la Moscova:

https://www.youtube.com/watch?v=iTMJcGWEpzA

  • Cum a acționat poliția germană împotriva participanților la mitingurile neautorizate, tot în ianuarie:

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097