Hot News
START-3. Rusia și SUA pun de acord graficul de verificări și consultări
12/02
Kremlinul clarifică cuvintele lui Lavrov despre disponibilitatea de a rupe relațiile cu UE
12/02

Rusia a acuzat Franța și Germania de crime împotriva populației din Donbass

Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia/ Foto: RIA Novosti

Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a acuzat Franța și Germania de complicitate la ”crimele Kievului împotriva populației din Donbass”, relatează Lenta.ru.

”Cei care susțin doar o parte din interiorul conflictului ucrainean și, în pofida faptelor, o alimentează cu fantezii bolnave despre agresiunea rusă, nu se pot numi mediatori. Voi, domnilor, sunteți mai degrabă complici la crimele săvârșite de Kiev împotriva populației din Donbass”, a declarat diplomatul rus, citat de RIA Novosti. În opina reprezentantului permanent al Rusiei, inițiativele chemate să restabilească dialogul dintre dintre Kiev și locuitorii Donbassului ”le provoacă (unor asemenea ”mediatori” – n.r.) o reacție nervoasă”.

Nebenzia a adăugat că, în același timp, unii dintre participanții la ”formatul Normandia”, inclusiv Germania și Franța, sunt de acord cu un dialog cu mișcarea ”Ansar Allah” (husiți), în Yemen, sau cu reprezentanții opoziției siriene și venezuelene.

Conflictul armat din Donbass durează deja de mai bine de șase ani. În aprilie 2014, autoritățile de la Kiev au lansat o operațiune de forță împotriva DNR (Republica Populară Donețk – n.r.) și LNR (Republica Populară Lugansk – n.r.), care își proclamaseră independența față de Kiev după schimbarea puterii centrale. Ucraina acuză Rusia că a ocupat o parte a Donbassului și că susține separatismul. Partea rusă respinge aceste pretenții.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091