Hot News
The Washington Post: Vaccinul ”Sputnik V” i-ar putea aduce Rusiei un succes global
12/02
Rusia a acuzat Franța și Germania de crime împotriva populației din Donbass
12/02

START-3. Rusia și SUA pun de acord graficul de verificări și consultări

Foto: RIA Novosti

Ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a anunțat că Moscova și Washingtonul au demarat procedura de convenire a graficului de verificări și consultări în cadrul Tratatului privind armele strategice ofensive (START-3), prelungit pentru încă cinci ani, scrie ”Izvestia”.

”Inspecțiile trebuie reluate. De asta ne ocupăm acum – lansăm, în format interdepartamental, procedurile necesare relansării acestor activități”, a spus el.

În același timp, Riabkov a precizat că, deocamdată, nu se știe când ar putea avea loc ședința comisiei comune ruso-americane pentru START-3. Potrivit spuselor sale, părțile sunt abia la începutul punerii de acord și mai trebuie să stabilească atât data, cât și ordinea de zi a viitoarei întâlniri.

Viceministrul a subliniat că prelungirea documentului nu reprezintă o concesie a vreuneia dintre părți. Mai mult, în momentul de față, Moscova observă un semnal de deschidere a Washingtonului către o nouă etapă a dialogului strategic, a adăugat el.

”Trebuie subliniat că nu a fost și nu este vorba de vreo concesie a vreuneia dintre părți. Suntem convinși că decizia de prelungire a Tratatului, adoptată în comun de țările noastre, răspunde, în egală măsură, intereselor lor naționale”, a spus Riabkov.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875101