Hot News
Pentru a consolida statalitatea rusă. Întâlnirea lui Vladimir Putin cu liderii facțiunilor din Duma de Stat
18/02
”Cum este posibil?”: Polonezii au declarat că ”Nord Stream-2” este necesar
18/02

Eliberarea lui Navalnîi. Ministerul Justiției: Cererea CEDO, ilegală

Sediul CEDO de la Strasbourg/ Foto: RIA Novosti

Ministrul rus al Justiției, Konstantin Ciuicenko, a caracterizat cererea CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului) de eliberare a fondatorului Fondului de Luptă împotriva Corupției, Aleksei Navalnîi, drept ilegală, relatează TASS.

”Cererea primită de la CEDO, de eliberare a lui Navalnîi, este fără precedent din mai multe motive. În primul rând, este un amestec evident și grosolan în activitatea justiției unui stat suveran. În al doilea rând, această cerere este nefondată și ilegală, deoarece nu indică nici o dovadă, nici o normă de drept care să permită instanței să emită o astfel de hotărâre”, a explicat ministrul.

”În al treilea rând, cererea CEDO este din start imposibil de dus la îndeplinire, deoarece, în conformitate cu legislația rusă, nu există baze legale pentru eliberarea din arest a unei astfel de persoane”, a arătat Ciuicenko.

Reacționând la solicitarea CEDO, Ministerul de Externe al Rusiei a apreciat, prin vocea purtătoarei de cuvânt Maria Zaharova, că respectiva cerere reprezintă o presiune asupra Rusiei.

”După părerea noastră, această decizie este încă un element al campaniei de presiune asupra țării noastre, inclusiv ca element de amestec în treburile interne ale țării noastre. Și pentru că veni vorba, Ministerul Justiției a declarat că este atât presiune, cât și amestec în sistemul judiciar al țării noastre. Iar toate sunt verigi ale aceluiași lanț”, a spus Zaharova.

Reprezentanta MAE Rus a calificat apelul drept ”mitralierea dreptului internațional”, ale cărei consecințe CEDO ”nu le poate evalua, pur și simplu”. ”Ei distrug fundamentul dreptului internațional”, a adăugat Zaharova.

Secretarul de presă prezidențial, Dmitri Peskov, a comentat, de asemenea, cererea CEDO: ”Decizia CEDO privindu-l pe Navalnîi este o încercare gravă de amestec în afacerile interne; este un lucru inacceptabil”.

Cererea CEDO a fost anunțată de avocata lui Navalnîi, Olga Mihailova, potrivit căreia decizia a fost adoptată în conformitate cu articolul 39 din regulamentul Curții privind aplicarea măsurilor preventive.

 

 

 

1 Comment

  1. Basarabeanu spune:

    Dacă ar fi fost cerută eliberarea lui Navalnii in colonia romana ar fi fost eliberat dar cum Rusia este un stat independent nu sa aprobat .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2904326