Hot News
Eliberarea lui Navalnîi. Ministerul Justiției: Cererea CEDO, ilegală
18/02
Actorul Andrei Miagkov a murit
18/02

”Cum este posibil?”: Polonezii au declarat că ”Nord Stream-2” este necesar

Gazoductul Nord Stream 2/ Foto: ok.ru

 Polonezii au ridiculizat guvernul țării lor după ce s-a aflat că autoritățile au decis creșterea importurilor de gaze rusești, relatează RIA Novosti.

Conform datelor prezentate zilele trecute de compania Gazprom, livrările de gaze către Polonia au crescut în ianuarie 2021 cu 89,9%.

Cititorii publicației poloneze Interia au reamintit că, în repetate rânduri, autoritățile țării lor au criticat Moscova și s-au pronunțat împotriva construirii gazoductului ”Nord Stream-2”.

”Unde sunt cei care au prezis falimentul companiei Gazprom? Cum este posibil? La urma urmei, ”un polonez adevărat” nu trebuie să cumpere ”acest gaz rusesc”, ci să tremure eroic de frig împreună cu familia lui”, ”Este  dovada faptului că Europa are nevoie de ”Nord Stream-2”, au scris cititorii în comentariile lor la articolul din Interia.

Gazprom a anunțat o creștere considerabilă a exporturilor sale de gaze naturale în ianuarie 2021. Astfel, în Germania, livrările au sporit cu 32,4%, în Turcia – cu 20,8%, în Italia – cu 221,5%, în Franța – cu 77,3%, iar în Polonia, cu 89,9%. În total, Gazprom a exportat către țările din afara CSI un volum record de gaze pentru această perioadă a anului, respectiv 19,4 miliarde de metri cubi, ceea ce înseamnă cu 45% mai mult decât în ianuarie 2020.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079