Hot News
”Cum este posibil?”: Polonezii au declarat că ”Nord Stream-2” este necesar
18/02
Bloggerul Anatoli Șarii: Zelenski va sfârși prost
18/02

Actorul Andrei Miagkov a murit

Foto: tvzvezda.ru

Actorul rus Andrei Miagkov, artist al poporului, a murit la vârsta de 82 de ani, a transmis serviciul de presă al Teatrului de Artă ”A.P.Cehov” din Moscova, unde a lucrat actorul.

Potrivit ziarului ”Izvestia”, cauza preliminară a decesului este insuficiența cardiacă acută. Actorul a murit acasă, la Moscova.

O secvență din firmul ”Dragoste și statistică”, cu Andrei Miagkov și Flisa Frenflich/ Foto: RIA Novosti

Andrei Miagkov s-a născut la 8 iulie 1938 la Leningrad, a absolvit Școala de Teatru MHAT ”A.P.Cehov” din Moscova. A jucat pe scena Teatrului ”Sovremennik” și al Teatrului MHT ”A.P. Cehov”. Cea mai mare popularitate i-au adus-o actorului rolurile jucate în filme. Printre celebrele filme cu participarea lui Andrei Miagkov sunt ”Ironia sorții sau bucură-te de baia ta!”, ”Dragoste și statistică” și ”Romanță crudă” de Eldar Riazanov, ”Frații Karamazov” de Ivan Pîriev. În total, a jucat în peste 40 de filme și seriale TV.

Andrei Miagkov a fost laureat al Premiului de Stat al URSS (pentru filmul ”Ironia sorții sau bucură-te de baia ta!”, 1977) și al Premiului de Stat al Federației Ruse (pentru filmul ”Dragoste și statistică”, 1979), fiind decorat cu Ordinele de Onoare, Pritenie și altele.

 

 

 

1 Comment

  1. ivan ciripaha spune:

    Царствие Небесное Андрейю Васильевичью! Вечная Память…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875042