Hot News
În Rusia a fost înregistrat al treilea vaccin anti-Covid
22/02
”Biden a trecut cea mai importantă linie roșie în privința Rusiei”
22/02

Vocea rațiunii în Parlamentul European: ”Navalnîi, un rasist, susținut de doar 4% din populație”, spune o deputată irlandeză (VIDEO)

Parlamentul European. Deputatul din partea Irlandei, Claire Dalya, a pus punctul pe i în povestea cu Navalnîi/ Foto: regiondv.com

Europa îl tratează cu multă seriozitate pe Aleksei Navalnîii. A fost primit de cancelarul Angela Merkel, susținătorii lui învață Bruxelles-ul împotriva cui trebuie instituite noi sancțiuni în Rusia. În același timp, însă, personalitatea lui Navalnîi ca atare, parcă  alunecă în plan secund. Este suficient ca el să-și declare ferm opoziția față de autoritățile ruse, scrie ”Komsomolskaia pravda”.

Dar nu toți sunt dispuși, în Europa, să închidă ochii față de persoana cu care s-au împrietenit împotriva Moscovei. În timpul ultimei sesiuni a Parlamentului European, deputatul din partea Irlandei, Claire Dalya, a ”izbucnit”:

”Ca toți cei de aici, sunt fericită că am posibilitatea să apăr drepturile omului, inclusiv pe ale lui Navalnîi. Dar haideți să fim cinstiți, în privința lui! El este un aprig opozant al migranților și un rasist, susținut de aproximativ 4% din populația țării lui. Pentru el ies în stradă sute și mii de oameni în orașe cu milioane de locuitori, a declarat eurodeputata. Dacă ar fi fost arestat în oricare altă țară, cu excepția Rusiei, nu am fi discutat despre el. Dar în același timp, Julian Assange a petrecut în izolare aproape 10 ani, pentru că a dezvăluit crimele de război ale Statelor Unite. Iar noi nici măcar numele nu i-l putem pronunța! Mâine, va fi aruncat după gratii rapperul catalan Pablo Hasél, pentru cântecele sale. Unde sunt cererile de a impune sancțiuni împotriva Spaniei?…”

Este clar că Bruxelles-ul nu este obișnuit cu astfel de discursuri. Doar, de regulă, la Bruxelles, Moscova este cea învinuită pentru toate păcatele.

”Între acești pereți nu încetează să răsune retorica rusofobă. De ce ne mai miră faptul că Rusia nu vede sensul colaborării cu Uniunea Europeană?”, s-a adresat Daly colegilor deputați.

Situația lui Navalnîi a revenit subiect de dezbatere în Europa după eșecul vizitei la Moscova a diplomatului șef al UE, Josep Borrel. El a ajuns în capitala rusă imediat după ce instanța i-a schimbat, lui Navalnîi, condamnarea cu suspendare cu o pedeapsă cu executare, din cauza numeroaselor încălcări ale regimului preventiv. Se așteptau, probabil, că Borrel va exercita presiuni asupra autorităților ruse și va sări în apărarea lui Navalnîi. Ce s-a discutat în spatele ușilor închise nu știm, dar la conferința de presă, Borrel arăta destul de palid alături de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

”Noi vorbim despre protestele din Rusia, dar de ce nimeni nu suflă o vorbă despre sutele de persoane reținute chiar aici, la Bruxelles, pentru că s-au ridicat împotriva restricțiilor anti-Covid?”, a întrebat, logic, Daly. ”Pentru că problema nu sunt drepturile omului. Problema este confruntarea geopolitică cu Rusia, care stimulează industria militară. O industrie care are nevoie de un inamic, pentru a justifica toate milioanele cheltuite”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875124