Hot News
Jirinovski a propus introducerea de restricții de greutate pentru funcționari
23/02
Politolog ucrainean. De ce a schimbat Zelenski linia politicii sale
24/02

Tot Rusia este de vină. Moscova, acuzată că folosește arma climatică împotriva Americii

Foto: Izvestia

Statele Unite nu au ratat prilejul de a acuza din nou Rusia de toate eșecurile lor. De data aceasta, Moscova ar avea legătură, conform americanilor, cu episodul de geruri anormal de aprige înregistrate în Texas, scrie InfoSMI.

La 16 februarie, profesorul Alan Robock de la Universitatea Rutgers, din New Jersey, a anunțat că a primit un mesaj de la analiștii CIA. Îl rugau să explice dacă state ”ostile” ar putea provoca geruri și alte schimbări climatice. La aceste suspiciuni a reacționat Aleksandr Losev, membru al Prezidiului Consiliului pentru Politică Externă și de Apărare din Rusia.

El a declarat că Rusia nu are nici o legătură cu vremea anormal de rece din America, pentru că omenirea nu are instrumente capabile să modifice sau să controleze clima. Losev a explicat: un uragan mediu are o putere comparabilă cu 250 megatone echivalent TNT. Iar pentru a deplasa mase de aer și oceanice de miliarde de tone este nevoie de mai multă energie decât întregul arsenal al Rusiei și mai mult decât toată energia termică și electrică produsă de centralele noastre electrice”.

Specialistul a explicat că răcirea drastică a timpului în majoritatea țărilor lumii este cauzată, în această iarnă, de efectul El Niño. În toamna anului 2020, vânturile alizee din est au îndepărtat apa caldă de coasta Americii Latine, îndreptând-o în direcția Australiei și a Indoneziei, iar din adâncurile oceanelor s-a ridicat la suprafață apă foarte rece.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875158