Hot News
Zaharova a comentat apariția termenului ”teroriști interni”
27/02
Putin și cancelarul Austriei au discutat despre vaccinul ”Sputnik V”
27/02

Ministerul Rus de Externe a îndemnat oficialii UE să se abțină de la amestecul în treburile Moldovei

Sediul MAE rus în Piața Smolenskaia din Moscova/ Foto: TASS

Anterior, șeful delegației permanente a UE la Chișinău, Peter Mihalko, a criticat activitatea Consiliului de coordonare pentru televiziune și radiodifuziune.

Rusia consideră criticile șefului delegației permanente a UE la Chișinău, Peter Mihalko, cu privire la activitatea Consiliului coordonator pentru televiziune și radiodifuziune din Moldova, drept amestec în afacerile interne ale republicii și solicită oficialilor UE să abandoneze această practică, se spune în comentariul MAE Rus, difuzat vineri.

Serviciul diplomatic a menționat că Mihalko ”a supus criticilor de mentorat” activitatea organismului moldovenesc și a solicitat, de asemenea, ”crearea unui mecanism legislativ care să protejeze Moldova de dezinformarea din exterior”. ”Din păcate, astfel de declarații ale șefului delegației UE în Moldova, care sunt o intervenție deschisă în afacerile interne ale țării, devin o practică obișnuită pentru acesta. Este și mai regretabil faptul că, de data aceasta, au fost susținute de ambasadorii statelor membre ale UE acreditate la Chișinău. <…> Facem apel la oficialii Uniunii Europene și ai statelor ei membre să arate norme elementare de etică diplomatică și să se abțină de la o intervenție deschisă în treburile interne ale statelor suverane”, a declarat Ministerul Rus de Externe.

De asemenea, instituția din Piața Smolenskaia a menționat că ambasadorii statelor UE au acordat o atenție specială, în declarația lor, compatibilității legislației interne a Republicii Moldova cu obligațiile sale internaționale, inclusiv față de Uniunea Europeană. ”Sperăm că colegii noștri europeni își amintesc că Moldova, pe lângă Acordul de asociere cu UE, are obligații internaționale în cadrul structurilor de integrare eurasiatică, fiind stat membru al CSI și având statut de observator la UEEA”, se spune în comentariu.

Ambasadorii țărilor UE în Moldova au emis, joi, o declarație colectivă în apărarea șefului delegației permanente a UE la Chișinău, Peter Mihalko, care a fost acuzat de politicienii locali de ingerință în treburile interne ale țării. Într-o reacție postată pe pagina de Facebook a Delegației UE, diplomații au reamintit obligațiile internaționale ale Moldovei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875042