Hot News
Un impas fără sfârșit: de ce Moldova nu poate forma un guvern
26/02
Alexander Rahr le-a arătat deputaților germani adevărata față a Ucrainei
27/02

Rusia condamnă încă un act de agresiune al SUA în Siria

Cartea de vizită a democrației americane: Siria, după atacul de noapte/ Foto: tvzvezda.ru

MAE Rus a declarat că Moscova condamnă atacul aerian lansat pe timpul nopții, de americani, în Siria. ”Atacul a fost lansat pe teritoriul unui stat suveran membru ONU. Este o încălcare inadmisibilă a normelor de drept internațional”, au declarat surse din MAE al Rusiei.

În completare, ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a anunțat că partea americană i-a avertizat pe militarii ruși cu doar cinci minute înainte de lansarea, în noaptea de joi spre vineri, a loviturilor aeriene asupra unor grupări armate de la granița dintre Siria și Irak, relatează cotidianul ”Rossiiskaia gazeta”.

Potrivit ministrului, ”militarii noștri au fost avertizați cu patru sau cinci minute înainte. Firește, dacă este să vorbim despre prevenirea unei acțiuni, așa cum se procedează în relațiile dintre militarii ruși și americani, asemenea notificări, ce vin când atacul este lansat deja, nu ajută cu nimic”.

Lavrov a arătat, de asemenea, că ”aspectul militar al problemei nu poate fi interpretat, în nici un caz, izolat de faptul că SUA se află ilegal pe teritoriul Siriei, cu încălcarea tuturor normelor de drept internațional, inclusiv a rezoluției Consiliului de Securitate al ONU de reglementare a situației din Republica Arabă Siriană”.

”În ultimul timp, auzim tot felul de informații din diferite surse; deocamdată, nu le putem confirma. Vrem să aflăm direct de la americani, cum că ei iau decizia de a nu mai pleca niciodată din Siria, până când această țară nu va fi distrusă”, a mai spus șeful MAE Rus.

Lavrov a adăugat că Rusia are canale de comunicare cu americanii pe linie militară, ceea ce reprezintă o necesitate pentru prevenirea conflictelor, ”dar este foarte important pentru noi să reluăm contactele pe linie politică și diplomatică și sperăm că noua administrație își va forma, curând, echipe în acest scop”.

Agenția Regnum menționează că, la 25 februarie, Statele Unite au lansat un atac aerian asupra unui obiectiv din Siria. Pentagonul a precizat că ținta atacului forțelor militare aeriene ale SUA a fost infrastructura grupărilor armate proiraniene din Siria.  Această operațiune a fost o ripostă la seria de atacuri asupra unor obiective americane din Irak, a adăugat Pentagonul. Departamentul a afirmat că, înainte de atac, autoritățile americane s-au consultat cu partenerii de coaliție.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875176