Hot News
Aksionov a admis provocări din partea Ucrainei, în Crimeea
17/03
Peskov: Occidentul greșește considerând Rusia o amenințare și un adversar
17/03

Lavrov: Crimeea a intrat în componența Rusiei în deplină conformitate cu dreptul internațional

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Federației Ruse/ Foto: Rossiiskaia gazeta

Șeful Ministerului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că intrarea Crimeii în componența Rusiei s-a produs în deplină conformitate cu prevederile dreptului internațional, Peninsula fiind pentru totdeauna parte a Rusiei, informează publicația Vzgliad.

”În urmă cu șapte ani, în deplină conformitate cu dreptul internațional, v-ați pronunțat în favoarea intrării Peninsulei în componența Federației Ruse. Înscrisă în Carta ONU, această formulă de realizare a drepturilor popoarelor la autodeterminare a devenit singura metodă de apărare a interselor, demnității și a vieții crimeenilor pe fondul amenințărilor venite din partea naționaliștilor și neonaziștilor, ajunși la putere la Kiev ca urmare a loviturii de stat armate și neconstituționale”, a declarat Lavrov pentru postul de televiziune ”Krîm 24”. Textul discursului este publicat pe site-ul Ministerului de Externe al Rusiei.

În discursul său, șeful diplomației ruse a subliniat că este bucuros să se adreseze crimeenilor în ajunul celei de-a 7-a aniversări a reuniunificării Peninsulei cu Rusia și a subliniat că soarta și viitorul Crimeii sunt, pentru totdeauna, împreună cu Rusia.

”Nici o acțiune a statelor Occidentului, în frunte cu SUA, nu pot schimba această realitate – nici din punctul de vedere al jurisprudenței internaționale, nici din punct de vedere politic și nici moral. La rândul nostru, diplomația rusă va continua și pe mai departe să ducă o muncă asiduă pentru a întări în conștiința partenerilor străini realitățile legate de întoarcerea acasă a Peninsulei”, a afirmat Lavrov.

Potrivit ministrului, creșterea interesului mondial pentru dezvoltarea legăturilor cu Crimeea nu poate să nu ne bucure. Reprezentanții cercurilor civice și politice, de afaceri, științifice și parlamentare se vor putea, astfel, convinge că locuitorii Crimeii rămân credincioși alegerii lor libere făcute în martie 2014.

Crimeea a devenit regiune rusească după referendumul desfășurat în Peninsulă la 16 martie 2014, în cadrul căruia 96,77% dintre alegătorii Republicii Crimeea și 95,6% dintre locuitorii orașului-port Sevastopol s-au pronunțat pentru intrarea în componența Rusiei. Ucraina continuă să considere Crimeea ca terioriu ce-i aparține, dar ocupat temporar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875057