Hot News
Dmitri Peskov
Dialogul Putin-Biden. Peskov nu a exclus o formulă de discuții fără precedent
20/03
Leonid Radzihovski: Un timp pentru a arunca pietre
20/03

Americanii au cerut scuze pentru ”declarațiile nechibzuite” ale SUA la adresa Rusiei

Ambasadorul rus în Statele Unite, Anatoli Antonov/ Foto: RIA Novosti

Americanii au trimis scrisori la Ambasada Rusă, în care au cerut scuze pentru ”declarațiile nechibzuite” ale SUA la adresa Rusiei, a anunțat Ambasadorul rus, Anatoli Antonov, într-o postare pe Facebook, scrie Lenta.ru.

Antonov a transmis ”un sentiment de profundă recunoștință” cetățenilor SUA care au trimis scrisori în favoarea susținerii dezvoltării relațiilor de prietenie dintre țări.

”Mulți și-au exprimat dezacordul și au prezentat scuze pentru declarațiile aberante lansate în ultimul timp din Washington la adresa Federației Ruse. Sunt profund mișcat de poziția deloc indiferentă și activă a americanilor simpli, care înțeleg că dialogul dintre state trebuie construit pe baza respectului reciproc și al egalității”, se arată în comunicatul postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei în SUA.

Ambasadorul a subliniat că o astfel de abordare a cetățenilor americani arată că încă mai există potențial pentru ”normalizarea legăturilor între poporul rus și cel american”. În încheiere, Antonov și-a exprimat speranța că administrația americană va asculta ”vocea alegătorilor” și va pune capăt cursului de ”distrugere și pe mai departe a relațiilor, şi aşa  cu excedent de confruntări”.

Lenta.ru menționează că, la 18 martie, președintele Vladimir Putin i-a propus lui Biden să stea de vorbă, în direct. Șeful statului rus a declarat că este gata să discute pe teme privind pandemia de coronavirus și conflictele regionale. Inițial, Biden a ignorat întrebările jurnaliștilor dacă este de acord să discute cu președintele Rusiei. A doua zi însă, el a răspuns că este convins că, la un moment dat, dialogul va avea loc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875169