Hot News
Putin a discutat cu Merkel și cu Macron despre Donbass și Navalnîi
31/03
Banca Mondială a dezvăluit cine sunt debitorii Rusiei
01/04

Biden, îndemnat de zeci de organizații americane să reia dialogul cu Rusia

Foto: news.nashbryansk.ru

Aproape 30 de organizații politice din Statele Unite l-au îndemnat pe președintele Joe Biden să angajeze negocieri constructive cu Rusia. Activiștii au cerut să se pună capăt ”retoricii necugetate” și au amintit de promisiunea de a pune diplomația în fruntea politicii externe, informează publicația The Hill, citând o declarație a organizațiilor, relatează cotidianul Rossiiskaia gazeta.

”În calitatea noastră de organizații naționale, care ne pronunțăm pentru diplomație, pentru controlul armelor, pentru dezarmare și pace, suntem profund neliniștite de recentele schimburi negative de mesaje dintre liderii celor două țări, ale căror arsenale conțin peste 90% din focoasele mondiale ale lumii”, se spune în document.

Potrivit șefului organiației ”Democrații progresivi ai Americii”, Alan Minsky, membrii de rând ai bazei progresiste a Partidului Democrat nu sunt interesați de o politică externă belicoasă față de Rusia.

The Hill nu prezintă lista completă a organizațiilor care au semnat declarația. Se menționează doar că, printre ele, se regăsesc Justice Democrats, Blue America, Demand Progress, Our Revolution și Progressive Democrats of America. În general, toate susțin opinii de stânga.

Rossiiskaia gazeta menționează că, la 16 martie, într-un interviu acordat postului de televiziune ABC, Biden și-a permis declarații dure la adresa conducerii ruse. Mai mult, el a amenințat că Rusia ”va plăti prețul” pentru presupusul amestec în alegerile americane. După aceste episod, ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, a fost rechemat pentru consultări la Moscova. El se află în Capitala rusă începând cu 21 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097