Hot News
Profilul lui Gagarin, pe racheta ”Soiuz”
02/04
Centrul N. Gamaleya a creat o tehnologie de adaptare a vaccinului la mutațiile Covid-19
03/04

MAE rus speră că UE va renunța la declarațiile false legate de vaccinul ”Sputnik V”

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus/ Foto: RIA Novosti

Rusia speră că mai-marii Uniunii Europene vor renunța la declarațiile false și inadmisibile legate de vaccinul rusesc împotriva coronavirusului, ”Sputnik V”, a afirmat reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, citată de agenția TASS.

Ea a enumerat afirmațiile de acest gen, făcute de politicienii europeni la adresa preparatului rusesc. ”Sperăm că mai-marii Uniunii Europene vor conștientiza pe deplin responsabilitatea pentru viața și sănătatea cetățenilor UE în condițiile pandemiei prelungite de coronavirus și că se vor delimita de asemenea declarații inadmisibile, false, indecente”, a spus Zaharova.

Oficialul a subliniat că, spre deosebire de UE, chiar și în condițiile în care capacitățile de producție sunt limitate, Rusia nu numai că nu recurge la măsuri de ”naționalism de vaccinare”, dar se străduiește să asigure acces la preparatul rusesc pentru toți cei care își exprimă o astfel de dorință, din toate regiunile lumii.

”Nu impunem nimic nimănui, nu forțăm pe nimeni să facă ceva, dar suntem deschiși la cooperare”, a concluzionat Maria Zaharova.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875101