Hot News
Șeful Centrului ”N. Gamaleya” a explicat de ce nu se dorește acceptarea vaccinului ”Sputnik V” pe piața UE
05/04
Ministerul Apărării construiește a doua linie a Magistralei Baikal-Amur
05/04

Satanovski despre un posibil război între Ucraina cu NATO împotriva Rusiei

Orientalistul și politologul Evegheni Satanovski/ Foto: mk.ru

Orientalistul și politologul Evgheni Satanovski a comentat declarația reprezentantului Ucrainei în Grupul Trilateral de Contact pentru Donbass, Aleksei Arestovici, potrivit căruia aplicațiile NATO ”Defender Europe 2021” reprezintă o prelucrare a acțiunilor militare împotriva Rusiei, de la Marea Baltică la Marea Neagră, relatează ”Moskovski Komsomoleț”.

În articolul său ”În așteptarea războiului”, Satanovski arată că această declarație trebuie luată în serios, mai ales că Arestovici a oferit suficiente detalii. În același timp, el a recomandat prudență în evaluarea ”declarațiile liniștitoare ale occidentalilor”, deoarece, pentru orice potențial agresor, dezinformarea reprezintă un lucru absolut necesar.

Politologul apreciază, de asemenea, că nu trebuie să sperăm prea mult că NATO se va opri, știind că Rusia deține arme moderne. El subliniază că arme au existat și înainte, numai că ”poziția Rusiei în spațiul post-sovietic, ca să nu mai vorbim despre Europa de Est, nu poate fi în nici un fel comparată cu ceea ce țara a avut pe vremea URSS”.

Satanovski arată, totodată, că, în prezent, deciziile politice sunt deseori influențate de componenta financiară, ce rezolvă foarte multe. ”Se vede asta după exemplul Georgiei, în 2008 și al Ucrainei, în 2014”, consideră politologul.

De asemenea, expertul este îngrijorat de faptul că pot fi repetate greșelile anilor trecuți, inclusiv de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, când, din cauza încrederii în diplomație a conducerii țării, militarii au primit ordin ”de a nu ceda la provocări”.

În opinia lui Satanovski, Occidentul a trimis conducerii Rusiei ”un semn negru” (adică ultimul avertisment, în lumea interlopă – n.r.), iar acest lucru a fost confirmat în repetate rânduri. Potrivit spuselor sale, este vorba și de sancțiuni, și de acuzații de dopaj, și de una dintre cele mai ample campanii de demonizare a Rusiei, de schimbarea regimurilor de guvernare din spațiul post-sovietic și de ”transformarea Europei de Est și a unei bune părți din fostele republici sovietice în avanposturi pentru un viitor război împotriva Rusiei”. Politologul consideră războiul declanșat împotriva exporturilor rusești de resurse energetice, împotriva vaccinurilor rusești, a sportivilor ruși și a tuturor partenerilor Rusiei drept dovadă a noului Război Rece.

”Pe la spate, sub pretextul manevrelor, în Ucraina sunt aduse, din timp, tehnică și echipamente militare necesare pentru un atac împotriva Rusiei, în timp ce în țările din Europa de Est și în statele baltice toate acestea au fost deja aduse și depozitate, de foarte mult timp”, crede Satanovski.

2 Comments

  1. archangelofjustice spune:

    Dumnezeu mai are inca rabdare. Dar nu inseamna ca Dumnezeu nu actioneaza. Cititi profetiile di V T si din Apocalipsa. Tot sistemul politic din Occident construit pe minciuna, nu are scapare. Fiara, Babilonul cel Mare se confunda cu Occidentul (sistemul politic in care predomina secularismul si principiile mercantile).

  2. Cristi spune:

    Poate asa revine Romania la realitate!!! Identic cu 1945

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875135