Hot News
Ambasada Rusiei a acuzat Departamentul de Stat de distorsionarea memoriei lui Gagarin
13/04
MAE rus a avertizat Turcia cu privire la alimentarea intențiilor militariste ale Ucrainei
13/04

Brevet acordat. Medicament de prevenire și tratare a Covid-19

Foto: politros.com

Agenția Federală de Medicină și Biologie a Rusiei (FMBA) a primit brevet pentru medicamentul ”MIR-19”, destinat să fie folosit în tratarea și prevenirea infecției de coronavirus, relatează RIA Novosti.

După cum se menționează pe site-ul FMBA, Rospatent a eliberat documentul pe numele Centrului Științific de Stat ”Institutul de Imunologie” al agenției FMBA.

”MIR” înseamnă ”ARN interferent mic”. Medicamentul combinat are un efect antiviral împotriva SARS-CoV-2. El se administrează prin inhalare sau intranazal.

Medicamentul a fost dezvoltat la cererea șefului FMBA, Veronika Skvorțova. Potrivit spuselor sale, pe parcursul testelor, ”MIR-19” și-a demonstrat siguranța și eficacitatea pe animale și în cultura de celule. Încărcătura virală a fost redusă de 10.000 de ori, ceea ce face, practic, acest medicament un ”antidot”.

În faza a doua de testare au participat 50 de voluntari. După cum a precizat Skvorțova, pe parcursul acestei etape nu au fost identificate nici un fel de efecte secundare provocate de ”MIR-19”. Preparatul previne dezvoltarea celor mai grave forme a infecției de coronavirus, a explicat șefa FMBA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097