Hot News
Sărbătoarea Sfântului Paște. Slujbă festivă în Catedrala lui Hristos Mântuitorul din Moscova. Transmisiune în direct (VIDEO)
01/05
Hristos a înviat! Paște fericit! Bucurie și speranță! (VIDEO)
02/05

Putin și Sobianin au participat la slujba de Paști la Catedrala lui Hristos Mântuitorul din Moscova

Foto: RBK

Președintele rus, Vladimir Putin, a participat la slujba de Paști la Catedrala lui Hristos Mântuitorul din Moscova, transmite TASS.

Șeful statului a apărut la biserică în jurul miezului nopții. A fost îmbrăcat într-un costum oficial, cu cravată stacojie. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a fost, de asemenea, prezent la slujba.

Slujba solemnă de Paști, în cinstea sărbătorii, a fost condusă de Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kirill.

În mod tradițional, de Paști, Putin vine să se închine tocmai la Catedrala lui Hristos Mântuitorul din capitală rusă. Doar de două ori, în timpul petrecut la putere, el a participat la sărbătoarea de Paști în afara Moscovei. Pentru prima dată, acest lucru s-a întâmplat în 2000, când Putin a participat la slujba de Paști de la Catedrala Sf. Isaac din Sankt-Petersburg. Doi ani mai târziu, Putin se afla într-o vizită la Dușanbe, unde a participat la slujba de Paști de la Catedrala Sf. Nicolae.

Anul trecut, Putin nu a participat la serviciile de Paște, pentru prima dată în timpul președinției sale, din cauza pandemiei de coronavirus. Atunci, a aprins o lumânare într-o mică capelă de pe teritoriul reședinței sale din Novo-Ogarevo (Regiunea Moscova).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076