Hot News
Zaharova: SUA au dat peste cap activitatea consulară în Rusia
03/05
Show-ul dronelor la Sankt-Peterburg, cu prilejul deschiderii sezonului turistic 2021 (VIDEO)
03/05

Autorii masacrului de la Odessa nu sunt pedepsiți nici până în ziua de astăzi

Foto: Rețele sociale

Comentariul Mariei Zaharova, reprezentantul oficial al MAE Rus, la cea de-a 7-a aniversare a evenimentelor tragice de la Casa Sindicatelor din Odessa, din 2 mai 2014:

La 2 mai s-au împlinit șapte ani de la evenimentele tragice de la Odessa. Atunci, extremiștii fascistoizi ucraineni au comis un masacru sângeros împotriva celor care s-au opus loviturii de stat de pe Maidan, politicii noilor autorități și dezlănțuirii naționalismului agresiv. Oamenii au fost împinși în Casa Sindicatelor și arși de vii. Cei care au încercat să scape au fost uciși pe loc. De fapt, Odessa a repetat soarta satului belorus Hatîn, din 1943. Zeci de locuitori din Odessa au fost arși de vii, sute au fost răniți.

2 mai 2014. Odessa. Dezastrul de la Casa Sindicatelor/ Foto: journalnews.ru

Această crimă barbară, comisă cu cinism și cruzime deosebite, a provocat o amplă rezonanță publică și internațională. Cu toate acestea, stabilirea tuturor circumstanțelor celor întâmplate, în ciuda numărului uriaș de înregistrări video de la fața locului și a mărturisirilor celor prezenți, nu a fost finalizată nici până în ziua de astăzi și cei vinovați de moartea în masă a oamenilor nu au primit pedepsele cuvenite.

Această tragedie îngrozitoare, care a zguduit întreaga lume civilizată, a fost rezultatul politicii forțelor naționaliste ucrainene, care au preluat puterea ca urmare a unei lovituri de stat.

La câțiva ani după această crimă respingătoare, instigatorii și autorii ei nu au fost găsiți, încă. În ciuda apelurilor din partea organizațiilor internaționale și a ONG-urilor pentru drepturile omului de a desfășura o investigație amănunțită, cei de la Kiev o sabotează în mod încăpăținat. Toate acestea ne permit să vorbim despre implicarea conducerii ucrainene în acele evenimente teribile. Deosebit de cinic este faptul că organele ucrainene de aplicare a legii continuă să-i persecute pe cei care au reușit, atunci, să se salveze de atacanții fasciști.

2 mai 2021. Odessa. Odessiții vin cu flori la Casa Sindicatelor, locul masacrului, săvârșit de fasciștii ucraineni î n urmă cu7 ani/ Foto: news.myseldon.com

La fel ca multe alte acțiuni ale neo-naziștilor ucraineni, atrocitățile săvârșite la Odessa rămân necercetate. Contrar promisiunilor electorale ale lui V. Zelenski de a asigura ”inevitabilitatea răspunderii și a pedepsei legale echitabile, cei vinovați de tragedia de la Odessa nu au fost încă pedepsiți, iar ancheta a fost frânată.

Masacrul sângeros de la Odessa și alte crime ale ”radicalilor-naționaliști” nu trebuie să fie iertate organizatorilor și călăiilor lor, care trebuie să primească o pedeapsă binemeritată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093