Hot News
”Strana” (Ucraina): ”Noul Tratat de la Varșovia”. De ce s-a dus Zelenski la Varșovia
06/05
Ghințburg: Decizia Congresului Mondial privind Vaccinurile este ”economico-politică”
07/05

Depunerea de coroane de flori a avut loc la Cimitirul ostașilor sovietici din București

Complexul memorial al ostașilor sovietici din ”Pipera”, București/ Foto: Vești din Rusia

Depunerea de coroane de flori la Monumentul ostașilor sovietici, căzuți pentru eliberarea României de sub Germania nazistă, a avut loc joi, cu prilejul celei de-a 76-a aniversări de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei, la Cimitirul militar sovietic ”Pipera” din București, transmite TASS.

O coroană de flori, din partea Ambasadei Ruse în România. În imagine: ambasadorul Valeri Kuzmin și atașatul militar Viktor Makovski/ Foto: Vești din Rusia

”Principala povară a Victoriei a căzut pe umerii popoarelor din URSS, care au plătit un preț uriaș pentru aceasta”, a declarat ambasadorul rus în România, Valeri Kuzmin, la ceremonie, adăugând că ”în etapa finală a războiului, ostașii Armatei Sovietice au luptat cot la cot cu soldații Armatei Române.”

”Astăzi, lumea se confruntă cu o nouă amenințare globală – pandemia COVID-19, a declarat diplomatul. Rusia oferă, încă o dată, tuturor pace și sănătate, sub formă de vaccinuri inovatoare rusești”.

La cimitir a avut loc o slujbă ortodoxă de pomenire. Coroane și coșuri de flori au fost depuse la Monument de Ambasadele Federației Ruse, Azerbaidjanului, Armeniei, Belarusului, Kazahstanului și Turkmenistanului, precum și de Asociația Națională a Veteranilor de Război din România, Consiliul de coordonare al Organizației Compatriotilor ruși din România , Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, Asociația de Prietenie Româno-Rusă, Clubul Motocicliștii Ruși din România şi de alte organizații.

Pe teritoriul României există 175 de cimitire și locuri de înhumare militare rusești (sovietice) din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, potrivit datelor Ambasadei Federației Ruse în România. În luptele pentru eliberarea României au căzut 52.082 de ostași sovietici. În plus, 10.915 de prizonieri militari sovietici au murit ca urmare a unor condiții de detenție insuportabile și a bolilor, în cele 12 lagăre de prizonieri.

O coroană de flori a fost depusă de Asociația Națională a Veteranilor de Război din România/ Foto: Vești din Rusia

Ambasadorul rus, Valeri Kuzmin, împreună cu membrii Clubului Motocicliștilor Ruși din România/ Foto: Vești din Rusia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2896280