Hot News
Suedia a declasificat documente de arhivă privind acordarea premiului Nobel lui Soljenițîn
11/05
Peskov a explicat decizia lui Putin de retragere din Tratatul Cer Deschis
12/05

Rusia a acuzat SUA că implică alte țări în dezvoltarea de arme biologice

Foto: RIA Novosti

Statele Unite elaborează, pentru multe țări, planuri individuale de cercetări biologice, a anunțat prim adjunctul secretarului Consiliului de Securitate al Rusiei, Iuri Averianov (în imagine), într-un interviu acordat agenției RIA Novosti, preluat de publicația Vzgliad.

”În ultimii ani, Statele Unite și aliații lor din NATO și-au intensificat cercetările biologice în multe state ale lumii. Pentru fiecare țară, SUA elaborează planuri individuale de lucru, pornind de la necesitățile programelor biologice naționale, în principal în scopuri militare”, a spus Averianov.

Potrivit afirmațiilor sale, această activitate ”se realizează printr-o impunere fermă” a programelor ”Parteneriat global de neproliferare a armelor de distrugere în masă”, prin programele bilaterale ”Angajamente Biologice Comune” și ”Reducerea în Comun a Amenințărilor”.

Prim adjunctul secretarului Consiliului de Securitate al Rusiei a descris, totodată, un posibil scenariu al unui atac biologic, notează și agenția Lenta.ru. În opinia lui, din laboratoarele Statelor Unite și ale NATO, aflate la granițele Rusiei, microbi aducători de moarte ar putea ajunge ”dintr-o presupusă greșeală” în natură, provocând, astfel, distrugerea în masă de vieți omenești atât pe teritoriul Rusiei, cât și pe cel al țărilor vecine.

La începutul lunii aprilie, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, a declarat, într-un interviu acordat cotidianului Kommersant, că la nivel mondial, în special la granițele Rusiei și ale Chinei, apar, precum ciupercile după ploaie, noi și noi laboratoare biologice aflate sub control american. Potrivit aprecierilor sale, există motive întemeiate pentru a crede că acolo se dezvoltă arme biologice. În ianuarie anul curent, Moscova a acuzat Statele Unite că au creat, în spațiul post-sovietic, tulpini ale unor boli periculoase, ce pot fi folosite împotriva securității naționale a Rusiei.

În aprilie 2020, Moscova a suspectat laboratoarele americane situate dincolo de frontierele SUA că dezvoltă agenți patogeni mortali. În acest sens, Rusia a cerut Georgiei să răspundă la solicitarea de acces în laboratorul Lugar. Ministerul de Externe al Rusiei a subliniat că, în pofida declarațiilor Georgiei că laboratorul Lugar este finanțat în totalitate de Tbilisi, cercetările sunt plătite de Pentagon, care efectuează experimente privind utilizarea insectelor ca instrumente de răspândire a unor infecții periculoase.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089